women-with-gemini

Review Gemini II: "Grote verbeteringen met een groter prijskaartje"

Dit is een preview van de recensie van Cheryl Tan op hardwarezone.com. De hele review lees je hier.

"Het Franse audiobedrijf Devialet staat misschien beter bekend om zijn iconische Phantom-luidsprekers.

De allereerste echte draadloze stereo oordopjes in 2020 waren een lovenswaardige poging, die een aangename verrassing was.

Nu is Devialet klaar met de tweede generatie oordopjes, de Devialet Gemini II, met grote verbeteringen ten opzichte van de eerste poging.

Na het proberen en gebruiken van de eerste generatie oordopjes, kan ik meteen zeggen dat het ontwerp van de behuizing van de Gemini II enorm is verbeterd. De originele Gemini had een behuizing die niet in een normale broekzak paste. Nu is het een compacte, gestroomlijnde case dat perfect in het muntzakje van een spijkerbroek past.

De hoes heeft ook een interessante boven- en onderkant van polymeer, met een geribbeld ontwerp. Rondom zit een glanzende, metallic gecoate strip. Er zijn twee standaard kleuropties in wit en zwart, maar er is ook een zeer premium Opéra de Paris-editie die wordt geleverd met 24-karaats goud op de middelste strip.

Devialet is er ook in geslaagd om de oordopjes kleiner te maken. Het is een kleine reductie, maar de nieuwe Gemini II oordopjes zitten met 6 gram veel beter in het oor en helpen vermoeidheid of ongemak te voorkomen, zelfs na langdurig dragen. Het kleinere formaat zorgt er ook voor dat de oordopjes goed passen in kleinere oren, in tegenstelling tot de eerste generatie Gemini die tegen de oorschelp duwde en een beetje pijn deed.

Qua uiterlijk hebben de oordopjes nog steeds hetzelfde ontwerp als hun voorganger, met een voorkant die lijkt op een zijaanzicht van de Phantom-luidsprekers van het bedrijf. Binnenin zit een nieuwe, op maat gemaakte driver van 10 mm met een membraan met titaniumcoating. We zullen later ingaan op de impact hiervan op de geluidskwaliteit."

Lees verder.

Devialet Gemini II -3


devialet-gemini-II-review

Review Devialet Gemini II: "Wanneer luxe en muziek hand in hand gaan"

De Gemini II earbuds zijn nog maar net officieel gelanceerd, maar de eerste reviews zijn al binnen. Dit is een preview van de recensie van Daniel Jacobs van The Informant. De volledige review lees je hier.

Constructie en comfort

"Het ontwerp van de Gemini II's lijkt erg op dat van zijn voorgangers. Het behoudt dan ook zijn visuele oppervlak dat doet denken aan de iconische Phantom I luidsprekers met het merklogo erop geplakt. Het ontwerp is even nauwkeurig als altijd en het afwerkingsniveau is onberispelijk: de verschillende plastic behuizingen zijn perfect in elkaar gezet en de metalen versieringen zorgen voor een echte premium look. Een duidelijk cosmetisch verschil: voor de verschillende microfoons zijn roosters geplaatst.

Hoewel het uiterlijk niet echt is veranderd, zijn de Gemini II's aanzienlijk kleiner - 22% volgens Devialet - dan de eerste Gemini, en dit is vooral duidelijk op het gebied van comfort. De Gemini II is stiller in het oor en past zich beter aan kleinere lichaamsvormen aan, waardoor hij meer globale sensaties kan leveren. De earbuds zijn erg leuk om te dragen, tenminste voor mensen die geen last hebben van het opdringerige gevoel van een in-ear formaat. Bovendien voelen de siliconen oordopjes prettig aan. Er worden vier paar meegeleverd in verschillende maten.

Gemini II's kunnen echter lichtjes condenseren op de tragus, antihelix en/of conchus, afhankelijk van de vorm van de oren. Het dragen van de earbuds vereist daarom enkele pauzes tijdens lange luistersessies om pijn te voorkomen. Hoewel de earbuds de meeste tijd op hun plaats blijven zitten, kunnen ze de neiging hebben om uit de oren te komen als je gaat hardlopen of gewoon met je kaak speelt.

Devialet Gemini II -3

Luxe en gemakkelijk mee te nemen case

Net als het juwelendoosje is ook de case waarin de Gemini II zit bijzonder luxe. Het plastic is van uitstekende kwaliteit en het metalen frame heeft een bijzonder luxueuze uitstraling, die sommigen misschien als opzichtig zullen omschrijven. Bovendien is het afwerkingsniveau perfect en zijn de sporen van de assemblage goed verborgen, met uitzondering van de zichtbare naden tussen de metalen rand en het imitatie metalen plastic paneel aan de achterkant. De koppelingsknop bevindt zich ook in het midden van dit paneel. Er is een USB-C poort aan de onderkant. Om de case compatibel te maken met draadloos opladen, is het metalen frame afgesneden door een plastic paneel dat metaal nabootst.

Net als de earbuds is ook de case afgeslankt. Hij is 40% kleiner dan zijn voorgangers en past nu gemakkelijk in een broekzak. Het scharnier is veranderd van een schuifsysteem naar een opening met deksel die eenvoudig met één hand te bedienen is.

Gebruikservaring

Toen we de Gemini voor het eerst testten, merkten we een gebrek aan aanpassingsmogelijkheden en specifieke aanpassingen van de bediening. Devialet lijkt de situatie te hebben rechtgezet met deze Gemini II apparaten, die veel veelzijdiger zijn dan hun voorgangers. De beschikbare bedieningselementen zijn veelomvattend: het is mogelijk om het afspelen te beheren, van de ene luistermodus naar de andere over te schakelen, tussen nummers te navigeren, oproepen te beheren en zelfs het volume te regelen. De aanraakoppervlakken reageren ook goed, maar pas op dat je niet te hard tikt, anders word je doof van het klepeffect. Verschillende acties gaan gepaard met geluidssignalen om de gebruiker te begeleiden.

Er blijven echter enkele ergonomische problemen bestaan. Het commando om de luisterstand te wijzigen is bijvoorbeeld hetzelfde als het commando om gesprekken te weigeren. Daarom moet je wachten tot je de telefoon opneemt voordat je de luisterstand kunt wijzigen. Daarnaast blijft de ruisonderdrukking aan tijdens gesprekken en is er geen voice-over functie. Hoewel veel van de bedieningselementen binnen de app kunnen worden aangepast, zijn het volumeniveau en de beschikbare acties tijdens gesprekken dat niet. Tot slot, als de Gemini II solo wordt gebruikt, worden de bedieningselementen afgekapt en is vooruit/achteruit navigeren tussen nummers of volledige volumeregeling niet meer mogelijk."

Lees verder.


devialet-mania-side-closeup

Review Devialet Mania: "een degelijke luidspreker voor het luisteren naar muziek"

Dit is een preview van de recensie van James Hogan op bollyinside.com. De volledige review lees je hier.

foto credit: hypebeastzh

"Als je een draagbare luidspreker met veel bas wilt, kun je de $1,360 Devialet Mania van het Franse audiobedrijf aanschaffen. Maar met 2,3 kg is hij een beetje zwaar om mee te nemen naar het park. Maar hem van kamer naar kamer dragen zodat je hem kunt beluisteren als ujeeen muzikale oppepper nodig hebt? Daar zie ik niets verkeerds in. Ook al kost hij veel, de Mania lijkt het waard. Hij oogt en voelt zeer high-end aan. Deze 360 graden stereospeaker heeft de vorm van een kettlebell, en is verpakt in stof.

Het heeft een klein handvat aan de bovenkant, zoals een kettlebell, en de aan/uit-knop, volumeknop, afspeelknop en batterijstatusknop zitten aan de zijkanten. Het doet me op een vreemde manier denken aan Wheatley uit de Portal games. De speaker wordt ook geleverd met microfoons die alleen werken met de Alexa-spraakassistent en waarmee je het geluid in je kamer in realtime kunt kalibreren. Je kunt verbinding maken met je telefoon via Wi-Fi en Bluetooth, of je kunt AirPlay gebruiken om muziek af te spelen.

Cast werkt niet, wat jammer is. Je kunt ook apps als Spotify en Deezer met de speaker verbinden, zodat ze direct worden afgespeeld. Met een kamerkalibratie kan de speaker het geluid aanpassen aan de ruimte eromheen, en dat lijkt goed te werken. Als de luidspreker tegen een muur stond, verlaagde hij het volume aan de ene kant om het volume aan de andere kant te evenaren. Een vrij goed idee. Het geluid veranderde ook als je de speaker verplaatste. Merk op dat je de microfoons aan moet laten staan om deze functie te laten werken, zelfs als je Alexa niet gebruikt of hebt."

Lees meer.

recensie-mania


devialet-mania-huiskamer

Review Devialet Mania portable: "pittig en krachtig"

Dit is een preview van de recensie van Marc Chacksfield. De volledige review lees je hier.

"De Franse audio-architect Devialet maakt al enkele jaren hoogwaardige luidsprekers. Het bezitten van de originele Devialet Phantom-reeks was niet alleen een teken van onberispelijke audio-smaak, maar ook van prestige. Degenen die duizenden euro's aan de luidsprekers uitgaven kregen een stijlvolle opstelling die vol zat met kracht.

Sindsdien is die reeks in omvang en prijs afgenomen, dankzij de komst van de Phantom II, waardoor de Phantom-I betaalbaarder is geworden. En nu is Devialet verder gegaan op deze weg met zijn draagbare krachtpatser, de Devialet Mania.

ShortList heeft het geluk gehad deze luidspreker geruime tijd te testen: hier zijn 5 dingen die je moet weten..."

Een vermindering in grootte, maar niet in stijl

"De Devialet Mania Portable is een design meesterwerk. Het hint naar de Phantom-reeks met zijn bolvormige chassis, maar het is zeker zijn eigen ding. Ik vind het leuk dat Devialet altijd voor een futuristische uitstraling kiest voor zijn luidsprekerreeks en de Mania is niet anders: we verwachtten half dat de luidspreker rood zou oplichten, net als HAL in 2001.

Dat deed hij niet, maar de bolvormige uitstraling is geen toeval - en laat je niet misleiden omdat het qua grootte vergelijkbaar is met een Echo dat je een vergelijkbaar geluid krijgt, dat is zeker niet het geval.

Het biedt 360-graden geluid dat de meeste kamers zal vullen, dankzij vier 25w-drivers en twee 38w-subwoofers: dit maakt zo'n 95dB aan geluid. Weet je wat nog meer 95dB aan geluid maakt? Een fatsoenlijke grasmaaier. Gelukkig is het geluid uit de Mania veel plezieriger dan het horen van je buren die hun gazon aanvallen.

Oh, en die spleten zijn niet alleen voor het ontwerp, ze tonen de subwoofers - wat betekent dat wanneer de bas een beat maakt, je het in actie kunt zien."

Lees verder.

https://youtu.be/voG6Pl-KkiE


devialet-mania-hoofdafbeelding

Review Devialet Mania: "Draagbare perfectie?"

Dit is een preview van de recensie van Mike Lowe op t3.com. De volledige review lees je hier.

"Ik zal er geen geheim van maken: ik ben een grote fan van Devialet. Tenminste, ik ben vooral gek op de Phantom-lijn van het Franse audiobedrijf. Die zijn waanzinnig duur, briljant in gebruik, en, hoe graag ik ook een paar zou willen bezitten, ik heb ze verrassend genoeg niet.

Dat maakt de Devialet Mania meteen aantrekkelijk voor mensen zoals ik: dit is Devialet's versie van 'betaalbaar', en hoewel het nog steeds niet precies zakgeld is, kan ik helemaal begrijpen waarom het merk in het huidige economische klimaat enige aandacht besteedt aan een luidspreker met een vraagprijs van minder dan vier cijfers, met als doel een van de beste draadloze luidsprekers op de markt te zijn.

De concurrentie in deze markt is echter niet bepaald schaars, zelfs van het nauwelijks budgetgebonden (en over het algemeen meer bedrade) aanbod van andere high-end merken. Als Sonos Move-alternatief vond ik de Devialet echter wel zinvol.

Kan de Devialet Mania, de eerste draagbare luidspreker van het bedrijf en in de race voor beste Bluetooth-luidspreker, zich staande houden in deze toch al drukke markt? Nu het merk zich richt op andere gebieden, zoals home cinema met zijn super Devialet Dione soundbar, lijken de kansen in zijn voordeel..."

Lees verder.

devialet-mania-zwart-grijs


devialet-mania-zwart-grijs

Review Devialet Mania: "Dit is misschien wel de coolste draagbare luidspreker"

Dit is een preview van de recensie van Tucker Bowe op gearpatrol.com. De volledige review lees je hier.

"Als je bekend bent met Devialet, weet je dat het Franse hifi-bedrijf geen luidsprekers maakt die eruitzien als, nou ja... andere luidsprekers. De lijn Phantom draadloze luidsprekers heeft een griezelige gelijkenis met een ruimteschip uit een sci-fi film - ooit Oblivion met Tom Cruise gezien? Het is een kenmerkend uiterlijk dat ze te danken hebben aan hun ontwerp met twee tegenover elkaar liggende woofers; elke Phantom-luidspreker heeft twee enorme woofers die in perfecte symmetrie pulseren om een diepe, uitstekende bas te leveren. Ze zijn betoverend, zowel om naar te luisteren als om naar te kijken."

Like the company's other wireless speakers, the Mania is a speaker that's meant to be heard and seen.

"En toen kwam de Devialet Mania. Het is de eerste draagbare luidspreker van het bedrijf, en hij lijkt sterk op een Phantom-luidspreker - het ontwerp met dubbele woofer en de look van het ruimteschip zijn er nog steeds. Je kunt het zien als een high-end rivaal voor de Move of Roam van Sonos, omdat het zowel Wi-Fi als Bluetooth-connectiviteit bevat; je kunt het gebruiken als een slimme luidspreker als je thuis bent, of als een draagbare Bluetooth-luidspreker als je buiten het Wi-Fi-bereik bent. Maar net als Devialet's andere draadloze luidsprekers is de Mania allesbehalve goedkoop. Is hij het geld waard? We namen de proef op de som om daar achter te komen."

Lees verder.

close-up-mania


devialet-dione-image

Review Devialet Dione: "Uitstekende geluidskwaliteit"

Dit is een preview van de recensie van James Hogan op bollyinside.com. De volledige review lees je hier.

"Devialet, een Frans audiobedrijf, introduceerde de Dione als zijn eerste soundbar. Gezien de vaardigheid van het bedrijf in het creëren van maffe audiofiele producten, kozen ze ervoor om een kans te wagen met de Dione, door een revolutionaire alles-in-één soundbar te creëren die Dolby Atmos-ready is en geen hulp nodig heeft van surround speakers of subwoofers. Devialet verheft de vorm met een weelderig design en een verheven idee dat kopers ervan wil overtuigen dat het feit dat ze een eenvoudige, enkele draadloze tv-luidspreker willen, niet betekent dat ze dat niet in luxe kunnen doen, in tegenstelling tot de meeste basis soundbars.

Hoewel het de eerste soundbar van het merk is, maakt de Devialet Dione indrukwekkend gebruik van het geclaimde vermogen van 950 W, slimme akoestische techniek en het aantal kanalen om een massief, mooi gebalanceerd en goed opgebouwd geluidsbeeld te creëren. De bas wordt ook gepresenteerd op misschien wel de beste manier die we hebben gehoord van een soundbar zonder externe subwoofer."

De volledige review lees je hier.

devialet-dione-image-2


DevialetEarbudsHero-01

Review Devialet Gemini: "Ongebruikelijk design"

Dit is een preview van de recensie van George Southwell op bollyinside.com. De volledige review lees je hier.

"De Devialet Gemini zijn een degelijk en effectief paar draadloze oordopjes. De ruisonderdrukking en transparantiemodus zijn indrukwekkend, en de geluidskwaliteit is onderhoudend. Gezien hun prijs zijn er echter andere draadloze oordopjes die meer waar voor hun geld bieden.

"De Devialet Gemini kost 179 euro, maar afgezien van de drie gepatenteerde innovaties, is er niet veel aan de basisfuncties waardoor hij zich onderscheidt van concurrenten met vergelijkbare prijskaartjes. De oordopjes met Bluetooth 5.0 ondersteunen de codecs SBC, AAC en aptX en werken draadloos.

Ze doen echter onder voor de alternatieven van Bowers & Wilkins en Sony, omdat ze geen ondersteuning bieden voor meer geavanceerde codecs zoals aptX HD, aptX Adaptive en LDAC. De Gemini tonen echter het grote gevoel voor design van Devialet en zijn zeer aantrekkelijke objecten."

De volledige review lees je hier.


devialet-mania-black

Review Devialet Mania: "Dit is echt je reinste waanzin"

Dit is een preview van de recensie van Ernst Neve uit het Hi-fidelity jaarboek 2023. De volledige recensie lees je hier.

Devialet, door sommigen verguisd, door anderen verafgood. Er lijkt geen middenweg te zijn bij deze audiogigant. Voor mij begon het Franse avontuur pas echt met de komst van de Phantom. Niet dat de glimmende pizzadozen mij niet wisten te bekoren, helegaar niet, de Phantom sprak mij gewoon meer aan. Hij deed mij de broek serieus bollen, zogezegd.

Hun eerste product dat de audiomarkt zag, was de D-Premier. We spreken 2010, zes jaar nadat Pierre-Emanuel Calmel zijn ADH (Analog Digital Hybrid) technologie had uitgevonden. In 2007 richtte hij Devialet op samen met Quentin Sannié en Emmanuel Nardin (inderdaad, van Ulysse Nardin, hét Franse horlogemerk) gelijk de drie musketiers. Een opmerkelijk feit van Devialet is dat zij in drie investeringsrondes circa 200 miljoen euro hebben weten op te halen, een ongekende prestatie in audioland.

De geboorte van een legende

Januari 2015 markeerde het moment dat ik voor het eerst in contact kwam met de Phantom van Devialet in hun kantoor in Parijs. Ik maakte er kennis met het team, het product en de marketingmachine eromheen. Ik werd omvergeblazen. Niet in de laatste instantie door de Phantom zelf. Wat een energie wist dat rare bolleke te produceren! En die energie had ook zijn weerslag in de ontvangst van het product. Dit moest wel de speaker van morgen zijn. Alle hokjes werden door de Phantom afgevinkt. Een unieke verschijning, een unieke verpakking, een uniek product van ongehoorde kwaliteiten. Waarom ik de verpakking noem? Simpel, ook die kende z’n gelijke niet. Als je de Phantom uitpakte, moest je de verpakking openspreiden, waarna de Phantom zich aan je presenteerde al ware hij uit zijn moederschoot tevoorschijn gekomen. Toen ik in februari 2015 mijn artikel publiceerde, sierde moeder Maria die zojuist haar audio-Jezus had gebaard onze cover. Een legendarische cover voor een legendarisch product.

Zoveel Devialet technologie

Uiteindelijk zou het nog tot augustus van dat jaar duren voordat ik de Phantom echt aan de tand mocht voelen. Het beste was boven komen drijven, zei ik gekscherend. Niet in de laatste plaats omdat alle beweringen over de Phantom bewaarheid werden. Streamer on steroids, Sonos killer, science non-fiction, dat soort termen vlogen om de oren. De zwaarste versie had maar liefst 1.100W versterking aan boord, een frequentierespons van 14Hz tot 27kHz en haalde een geluidsdruk van 108dB SPL.

phantom-gemini-devialet

Holy moly!

Eind 2018 zette Devialet met de introductie van de Devialet Reactor de audiowereld nogmaals op z’n kop. Deze mini-me van de Phantom zorgde ervoor dat de betere audio die Devialet ons bracht, beschikbaar werd voor nog breder publiek. En al deze modellen beschikten over die unieke Devialet technologieën, zoals ADH, SAM (Speaker Active Matching), HBI (Heart Base Implosion), ACE (Active Cospherical Engine) en het EVO platform wat nu als DOS2 door het leven gaat. Voor mij waren de Reactors wellicht beter geschikt dan de Phantoms, omdat ze als stereopaar net niet de glazen uit de kast lieten marcheren als het laag weer eens donderde.

Weer een succesnummer?

Terwijl Devialet in 2021 Devialet hun Phantom lijn stroomlijnde in de Phantom I en Phantom II, beide verkrijgbaar in een standaardversie, een krachtigere versie en een chique Opéra de Paris versie en tussen neus en lippen hun versie van de ultieme in-ear, de Gemini, introduceerde, hebben ze in 2022 bepaald niet stilgezeten. Begin dit jaar kregen we de eerste 3D soundbar van het merk voorgeschoteld, de Dione (die binnenkort ook in een gouden Opéra de Paris uitvoering tot ons zal komen), nu confronteren onze Franse vrienden ons met hun idee hoe een draagbare speaker eruit zou moeten zien. De Devialet Mania. Heeft u even?

Lees de volledige review hier.

devialet-mania-zwart