Devialet Gemini II review: “5 dingen die je moet weten”

Dit is een preview van de recensie van Marc Chacksfield op shortlist.com. De hele review lees je hier.

“Er is geen tekort aan noise-cancelling oordopjes die nu je aandacht proberen te trekken, dus als je wilt opvallen in een behoorlijk volle markt, moet je iets anders doen. Maak kennis met de Devialet Gemini II. Dit zijn de premium oordopjes van Devialet, die zowel op geluidskwaliteit als bouwkwaliteit mikken. Dit zijn tenslotte noise-cancelling oordopjes van de makers van de spectaculaire Devialet Phantom, een luidspreker die rechtstreeks uit 2001: A Space Odyssey lijkt te komen en een van de krachtigste is. Ik gebruik nu al een paar weken de Devialet Gemini II – hier zijn 5 dingen die je moet weten…

Ontwerp is wenselijk, discreet

Devialet is een audiobedrijf dat trots is op ontwerp en de tweede generatie van Gemini ziet er slimmer – en kleiner – uit vergeleken met de eerste. De oordopjes zelf zijn nu kleiner dan de vorige versie (er is een reductie van 40% in grootte), en ook ronder, wat betekent dat ze beter in het oor passen. Wie de normale visuele accenten van Devialet verwacht, zal hier teleurgesteld zijn. Toegegeven, ze zien er stijlvol uit, maar dit zijn geen oordopjes die ontworpen zijn om op te vallen. Ze zijn in plaats daarvan zowel wenselijk als discreet. Er zijn wat leuke accenten – het nieuwe doosje past beter in de zak en we geven de voorkeur aan de klapdeksel boven de vorige schuifversie. Ook vind ik het Devialet-logo aan elke kant van de oordopjes mooi opvallen, of je nu voor een witte of zwarte kleur kiest. De tabletvorm is strak, en wie een beetje weelde wil kan kiezen voor de speciale editie van de Opéra de Paris, die wordt geleverd met 24-karaats maangoud vergulding op zowel de oordopjes als het doosje.

Installatie is eenvoudig

Het kostte enkele seconden om de Devialet Gemini II in te stellen, dankzij Google Fast Pair. Bluetooth 5.2 is aan boord zodat je deze op meerdere apparaten kunt instellen, terwijl het wisselen tussen apparaten eenvoudig is. Je kunt de Devialet-app downloaden voor meer geluidscontrole. Hier kun je de hoeveelheid ANC die je wilt wijzigen. Ook hier kun je de touch-knoppen naar wens omwisselen. Wat betreft de touchbediening, deze was voor ons wisselvallig. Toen ze werkten, deden ze dat briljant – er is echter maar een bepaald deel van de oordopjes dat touch is, en dat betekende dat we meer fumbling dan normaal deden om ze te laten werken. In de app zijn ook audio-presets, met zes om uit te kiezen, afhankelijk van je luistervoorkeuren. Je kunt ook zelf met de EQ spelen.”