Astell & Kern A&norma SR35 review: “A treat for the ears”

Dit is een preview van de review van Simon Lucas op Stuff. De hele review lees je hier.

“Het hele concept van “instapniveau” is relatief. Je zou denken dat het hetzelfde betekent als betaalbaar of mainstream, en in veel gevallen zou je gelijk hebben. Maar niet waar het gaat om de hoofdtelefoons, DAC’s en digitale audiospelers van Astell & Kern. De A&norma SR35 (ja, het is een mondvol) is een goed voorbeeld.

De instap digitale audiospeler van Astell & Kern kost net iets minder dan $800/£800. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dat zijn geen bedragen die ik associeer met betaalbaar of mainstream. Maar op sommige manieren is dat naast de kwestie. De echte vraag is: is de A&norma SR35 het geld eigenlijk waard?

Ontwerp en bouw: een statement maken

Het weegt slechts 184g en is nauwelijks groter dan een smartphone, maar de A&norma SR35 is onmiskenbaar Astell & Kern-achtig. Zijn aluminium chassis is ingewikkeld hoekig, tot het punt dat het 3,6 inch, 1280×720 touchscreen schuin naar één kant moest worden gekanteld om te passen tussen alle scherpe randen. Als je iets onderscheidends zoekt, ben je hier aan het juiste adres, maar als je niet ook op zoek bent naar puntig, is dit misschien niet de digitale audiospeler voor jou. De A&norma SR35 is echter net zo goed gemaakt als dat hij scherp is; ondanks zijn zakvriendelijke gewicht, voelt het substantieel en duurzaam aan.

Er zijn hier een paar fysieke bedieningselementen. Aan de rechterbovenkant zit de gebruikelijke juweelachtige volumeknop die Astell & Kern tot een designkenmerk heeft gemaakt, terwijl aan de linkerkant vier kleine knoppen zijn voor stroom, afspelen en nummer overslaan.

Bovenop de speler zijn er drie analoge uitgangen, die je waarschijnlijk zult gebruiken om hoofdtelefoons aan te sluiten. Er is een ongebalanceerde 3,5mm uitgang, natuurlijk – maar er zijn ook 2,5mm en 4,4mm gebalanceerde alternatieven voor gebruik met nog luxere hoofdtelefoons. Dit mag dan een instapmodel speler zijn, maar zoals ik al zei, alles is relatief.”

Lees verder.

 

SR35