Gemini II in top 3 van wireless earbuds op Tom’s Guide – Review

Dit is een preview van de review van Lee Dunkley op Tom’s guide. De hele review lees je hier.

“Als audio-redacteur luister ik dagelijks naar de beste draadloze oordopjes ter wereld. 2023 is tot nu toe een van de drukste jaren in mijn carrière geweest, en als onderdeel van mijn werk heb ik het geluk gehad om tientallen nieuwe draadloze oordopjes (en updates) te beluisteren van enkele van de grootste namen in de audiowereld, waaronder Apple, Bose, Denon, Devialet, Google, Jabra, Samsung, Sony en Technics — om er maar een paar te noemen.

Ik heb het geluk gehad om draadloze oordopjes uit te proberen in alle soorten prijsklassen. Van de JLab JBuds Mini voor $39 tot de Devialet Gemini II voor $449 (een van mijn beste draadloze oordopjes voor audiofielen), en alles daartussenin, is er een constante stroom van draadloze oordopjes bij mij thuis bezorgd, die strijden om mijn deskundige aandacht.

Om bij te blijven met de lancering van nieuwe modellen, wissel ik voortdurend van draadloze oordopjes om te voorkomen dat ik beïnvloed word door een bepaald geluid of bedieningsplatform. In feite draag ik regelmatig verschillende paren draadloze oordopjes met me mee in mijn werktas voor treinreizen, evenals een paar van de beste hardloopkoptelefoons in mijn sporttas, zodat ik niet te vertrouwd raak met het geluid en de functies van één model boven het andere.

Hoewel ik van ze allemaal genoten heb, zijn er verschillende ontwerpen die opvallen door hun functies en prestaties, en ik wilde mijn deskundige mening delen over mijn favoriete ontwerpen dit jaar. Met prijzen variërend van $249 tot $449, zijn het allemaal onmiskenbaar luxe modellen. Elk levert uitstekende geluidskwaliteit, sterke ruisonderdrukking en geweldige functies via hun bedieningsapps, en het vervullen van die criteria komt echt niet goedkoop. Lees verder om mijn 3 favoriete draadloze oordopjes van 2023 te ontdekken.

1. Apple AirPods Pro 2 USB-C: Beste voor iOS

Hoewel de AirPods Pro 2 al sinds 2022 bestaan, heeft Apple in september 2023 een USB-C-versie uitgebracht. Al een van de beste draadloze oordopjes voor iOS-gebruikers, bracht de USB-C-versie de vlaggenschip-oordopjes in lijn met alle anderen wat betreft een universele oplaadpoort. Hoewel op het eerste gezicht de verschillen tussen de nieuwe USB-C en de oude Lightning-poort oplaadcase versies gering zijn, wordt ons verteld dat de bijgewerkte versie een gewijzigde akoestische architectuur bevat die compatibel zal zijn met Apple’s nieuwe lossless audio-protocol wanneer het volgend jaar arriveert op de Apple Vision Pro headset.

Tegelijkertijd met de Pro 2 USB-C-update, introduceerde Apple Adaptieve Audiokenmerken met iOS 17 — een reeks functies die machine learning gebruiken om de omgevingsomstandigheden en uw luistervoorkeuren te begrijpen om automatische transparantie- en ruisonderdrukkingsmodus aanpassingen dienovereenkomstig te maken. De adaptieve audio-suite van functies maakt de AirPods Pro 2 een van de meest intelligente paren draadloze oordopjes in 2023.

Andere hoogtepunten zijn 2 keer de ruisonderdrukkingsprestatie vergeleken met de originele AirPods Pro, een handige transparantiemodus en tot 6 uur batterijduur op een lading en een extra 30 uur via de meegeleverde oplaadcase. En als je een iPhone 15 of iPhone 15 Pro hebt, kun je de nieuwe AirPods Pro opladen via een USB-C-kabel die aan de handset is bevestigd.

De AirPods Pro 2 met USB-C blijven een aanpasbare pasvorm bieden via verschillende siliconen oordopjes, en ze zijn stof-, zweet- en waterbestendig. Ik vind het ook fijn dat je het volume op de oordopjes kunt regelen via de steel. Bovendien zijn de AirPods Pro 2 USB-C al afgeprijsd tot $199 bij Amazon, en we zagen ze dalen tot $189 tijdens de Black Friday en Cyber Monday-verkopen in november.

2. Sony WF-1000XM5: Beste voor Android

Gelanceerd in juli 2023 ter vervanging van de populaire Sony WF-1000XM4, gingen de XM5 vlaggenschip-oordopjes rechtstreeks naar de top van onze beste draadloze oordopjeslijst dankzij hun uitstekende prestaties, zelfs tegen een iets hogere prijs. Ze werden gelanceerd voor $299 / £259 / AU$499 (hoewel ze al voor $248 bij Amazon te vinden zijn). Het herontworpen ergonomische ontwerp betekent dat de WF-1000XM5 draadloze oordopjes kleiner en lichter zijn dan hun voorganger, maar toch komen met nog sterkere functies en verbeterde prestaties.

Zoals ik zei in mijn Sony WF-1000XM5 review, dit zijn echt de beste draadloze oordopjes voor hun balans van topfuncties en geluidskwaliteit die ik dit jaar ben tegengekomen. Ze bieden uitstekende prestatieniveaus voor Android-telefoons dankzij hun LDAC-ondersteuning die grotere gegevensoverdrachten over Bluetooth bereikt dan rivaliserende aptX HD en aptX Adaptive codecs.

Naast een van de meest dynamische en boeiende geluiden die ik heb gehoord, komt hun ruisonderdrukkingsprestatie gemakkelijk overeen met die van de Apple AirPods Pro 2, en is alleen net iets minder dan de Bose QuietComfort Ultra Earbuds (ook gelanceerd in 2023).

Ik gebruik de nieuwe Sony-oordopjes constant sinds ze gelanceerd zijn, en met 8 uur met ANC ingeschakeld, overtreffen ze de AirPods Pro 2 qua batterijduur en zijn het een van de langst meegaande draadloze oordopjes die ik dit jaar ben tegengekomen. Ondanks dat ik erg onder de indruk was van de nieuwe versie, sloeg niet alles meteen aan bij mijn eerste poging.

Het kleinere en lichtere ontwerp maakte de pasvorm lastig voor mijn oren, en het kostte wat tijd om de optimale ruisonderdrukking te bereiken. Gelukkig kwam de geweldige Headphones Connect app van Sony te hulp via de oordopjestest om me te helpen de beste pasvorm te krijgen en de prestaties voor mijn oren te optimaliseren. De Sony WF-1000XM5 draadloze oordopjes hebben de meest uitgebreide adaptieve functiesets buiten het ecosysteem van Apple, en worden ten zeerste aanbevolen voor gebruikers van de Sony Xperia 1 IV-telefoon.

3. Devialet Gemini II: Beste voor indrukwekkende bas

Voor $449 / £349 zijn de Devialet Gemini II draadloze oordopjes een zeer premium aankoop. Het zijn de duurste oordopjes die ik dit jaar heb getest, en hoewel ze niet zo goed uitgerust zijn als de Sony WF-1000XM5 draadloze oordopjes of de AirPods Pro 2 USB-C, zijn ze voorzien van genoeg nieuwe technologie om het prijskaartje te rechtvaardigen.

Dit begint met een gloednieuwe op maat gemaakte 10 mm titanium gecoate driver in elk oordopje, en Bluetooth 5.2 met aptX codec ondersteuning. Het ontwerp ziet er misschien een beetje omvangrijk en onconventioneel uit naar de slanke normen van vandaag de dag die door veel nieuwe versies worden gehanteerd, maar dit zijn enkele van de best klinkende draadloze oordopjes voor bas die ik ben tegengekomen. Met allerlei soorten muziek, inclusief de 5 beste basnummers om een muzieksysteem te laten zien, hou ik van de basenergie die de Devialet Gemini II draadloze oordopjes aan mijn muziek geven.

Deze oordopjes komen echt in de groove met vrijwel alles wat ik speelde. Hun energieke geluid was echt opmerkelijk, en als je geniet van hoogwaardige bas die dieper graaft dan enige andere set draadloze oordopjes, dan zijn de Devialet Gemini II voor jou gemaakt. Het geluid is rijk maar gecontroleerd en genuanceerd tegelijk, waardoor ik in de muziek kan luisteren en meerdere lijnen van de mix kan volgen.

Net als mijn twee andere favoriete draadloze oordopjes, zijn ze uitgerust met adaptieve ruisonderdrukkingstechnologie, hoewel het niet tot de top presteerders behoort in onze beste ruisonderdrukkende oordopjes.

De Gemini-app van Devialet is een genot om te gebruiken. Aanraakbedieningen kunnen worden aangepast en het is een van de weinige bedieningsapps die ik heb gevonden met een balansregeling voor links/rechts. Het is een leuk detail, maar ik ben niet helemaal zeker van de waarde ervan. De batterijduur is niets om over naar huis te schrijven met 5 uur afspeeltijd op een enkele batterijlading, en 22 uur met het oplaadetui. De ‘buds’ zijn IPX4-geclassificeerd voor waterbestendigheid, wat vrij standaard is. Desondanks zijn deze draadloze oordopjes gebouwd voor degenen die van grote, drijvende basbeats houden zonder andere delen van het geluid in gevaar te brengen.”

Devialet Gemini II -3