Review Devialet Gemini II: “De Gemini II’s kunnen de beste Bose- of Sony-hoofdtelefoons evenaren”

Dit is een preview van de recensie van Jacob Philip op gearrice.com. De hele review lees je hier.

“Voornamelijk bekend om zijn digitale versterkers, zijn opvallende Phantom-luidsprekers en de uitzonderlijke Dione-soundbar, waagt de Franse fabrikant Devialet zich een beetje verder in de wereld van draagbare audio met de Gemini II. Voor deze tweede versie lag de nadruk op actieve ruisonderdrukking, die bepaalde omgevingsgeluiden rondom de luisteraar tot wel 40 dB zou verminderen. Een absolute voorwaarde voor een comfortabele geluidsbeleving buitenshuis, en met name in het openbaar vervoer. De overstap naar titanium voor de luidsprekers brengt ook een nieuwe signatuur met zich mee, scherper, maar niet zonder gebreken…

Zeer comfortabele oordopjes om te dragen

De Devialet Gemini II lijken qua uiterlijk behoorlijk op de eerste generatie Gemini. Het knoppenontwerp is vernieuwd, met een circulair aanraakbedieningsgebied, voorzien van het Devialet-logo. De gespreks- en ANC-microfoons zijn geïnstalleerd direct naast de aanraakzone en verborgen achter een dun rooster. De kleine oorschelpen zijn ontworpen in de vorm van de oorschelp om deze te ondersteunen en stevig vast te zetten.

De hoofdtelefoon is uitgerust met meerdere microfoons, voor actieve ruisonderdrukking en audio. Je moet echter niet gehaast zijn bij het opzetten ervan, want het is niet ongebruikelijk om ze te laten vallen. Zodra je eraan gewend raakt, bewegen de Gemini II’s niet meer en blijven ze stabiel onder alle omstandigheden. De Gemini II’s zijn IP54-gecertificeerd en zijn niet bang voor transpiratie, regen of (redelijke) waterspetters.

De opbergdoos is ook vrij klein en bedekt met een horizontale strook glanzend plastic, met een status-LED aan de voorkant en een Bluetooth-koppelingsknop aan de achterkant. Deze is compatibel met Qi-inductieladen en een USB-C-kabel.

Een applicatie met uitgebreide instellingen

Om optimaal gebruik te maken van de aanraakzones van de Devialet Gemini II, moet je de Devialet Gemini-app gebruiken. Elke zone kan individueel worden ingesteld om te reageren op een enkele tik, langdurige tik of dubbele tik. Hiermee kun je de gebruikelijke functies van afspelen (pauzeren, volgend of vorig nummer), telefoongesprekken aannemen, ANC- en transparantiemodi activeren, evenals de spraakassistent van de smartphone of computer oproepen. Het is ook mogelijk om het volume aan te passen vanaf de hoofdtelefoon. Hiervoor moet je twee keer tikken en vervolgens je vinger op de aanraakzone houden. Dit is een goed punt, omdat het zelden voorkomt dat je het volume tijdens het afspelen niet hoeft aan te passen, aangezien het opnamevolume van het ene nummer naar het andere kan variëren.”

Lees verder.