Review Astell&Kern AK HC3: “Een levendige prestatie van Astell&Kern’s plug-and-play DAC”

Dit is een preview van de recensie van Kob Monney op trustedreviews.com. De hele review lees je hier.

“Het Koreaanse audiomerk Astell & Kern heeft zijn handen in veel audiopotten, van draadloze luidsprekers tot hoofdtelefoons, netwerkspelers, versterkers en DACs, zoals de AK HC3.

De Astell & Kern AK HC3 volgt de HC1 op in zijn streven om hoogwaardige audio naar mobiele apparaten te brengen. Dankzij de ondersteuning voor MQA en de geïntegreerde microfooningang richt het zich niet alleen op het verbeteren van muziek, maar ook op entertainment en videogesprekken.

Dit doet het voor een prijs van €229 voor een draagbare USB DAC, wat het in het premiumsegment plaatst voor plug-and-play DACs. Maar is dat een prijs die het waard is voor de AK HC3? Hier zijn mijn gedachten.

AK-DAC-HC3

Ontwerp

  • Flexibele dubbel afgeschermde kabel
  • Geleverd met USB-C Lightning-kabel
  • Stijlvolle uitstraling

Net als de Helm Bolt DAC heeft de Astell & Kern AK HC3 een behuizing met een flexibele afgeschermde kabel die aan het ene uiteinde eindigt met een USB-C ingang en aan het andere uiteinde met een 3,5 mm uitgang voor hoofdtelefoons.

Het wordt niet geleverd met een USB-A-adapter, dus dit is strikt voor USB-C-compatibele apparaten. Dat kan Windows-pc, Mac, Android en iOS betekenen; en gezien zijn plug-and-play karakter hoef je alleen maar aan te sluiten om aan de slag te gaan. Voor iPhones voorafgaand aan iPhone 15 met een Lightning-poort heb je de USB-C naar Lightning-adapter nodig; en Astell & Kern voegt deze handig toe in de doos.

Het uiterlijk van de AK HC3 weerspiegelt de andere producten van Astell & Kern met zijn gecontourde vorm die het merkconcept “licht en schaduw” incorporeert, waarbij de hoeken schaduwen werpen en licht reflecteren om het een meer driedimensionale indruk te geven.

Gemaakt van aluminium en met een gewicht van slechts 20 gram, is het een DAC die licht van gewicht en compact van formaat is. De flexibele kabel stelt het in staat om moeilijk bereikbare plekken te bereiken of te buigen en te kronkelen tijdens gebruik met hoofdtelefoons. Voor zijn formaat is het een fraai stukje apparatuur.

Er is een LED-indicator – een kleine, maar helder genoeg om tijdens gebruik te bekijken. Het licht wit op standby, rood bij het afspelen van een PCM-bestand, blauw voor DSD en magenta voor MQA.”

Lees verder.