Devialet Gemini II review: “Dure oordopjes voor de kritische individualist”

Dit is een preview van de recensie van Simon Lucas op expertreviews.co.uk. De hele review lees je hier.

“De Devialet Gemini II zijn net zo’n eigenzinnige keuze als elk ander product van Devialet. Dat wil echter niet zeggen dat ze geen charme hebben.

Pros (Voordelen):

  • Uitstekende bouwkwaliteit en afwerking
  • Gearticuleerd, dynamisch geluid
  • Comfortabel

Cons (Nadelen):

  • Licht terughoudend in het middenbereik
  • Optimistische prijs
  • Tal van zeer capabele concurrenten

Er is een limiet aan de hoeveelheid individualiteit die je in een paar draadloze oordopjes zoals de Devialet Gemini II kunt stoppen. Dus hoe zorgt Devialet – een merk dat zich heeft gevestigd als de keuze van de über-individualist – ervoor dat zijn nieuwste in-ear hoofdtelefoons opvallen in een drukke markt?

Nou, er is de prijs, om te beginnen: net als de draadloze luidsprekers van de fabrikant en de Devialet Dione soundbar, behoren de Gemini II tot de duurste opties in hun categorie. Dan heb je de bouwkwaliteit en specificaties: de Gemini II zijn prachtig vervaardigd uit hoogwaardige materialen en concurreren met hun rivalen, zowel op technisch niveau als wat betreft gemakken zoals bedieningsopties. Ze zijn comfortabel, logisch en betrouwbaar in gebruik en slaan een aardige balans tussen discretie en luxe wanneer je ze draagt.

Ze hebben ook veel te bieden op het gebied van pure prestaties. Hun actieve ruisonderdrukking is competitief en de geluidskwaliteit – met één opvallende kanttekening – is indrukwekkend. Ze zijn net zo expressief met ritmes en met lage frequentie-informatie als de beste van hun prijsvergelijkbare concurrenten, waarvan er niet veel zijn. Maar ze verliezen een beetje focus in het middenbereik, en hun batterijduur is absoluut niets om naar huis te schrijven.

En dat is eigenlijk het probleem. Wanneer je topdollars wilt vragen voor een product als dit, is er gewoon geen ruimte voor iets minder dan uitzonderlijk. Daarom zijn de Devialet Gemini II – net als zoveel producten in de portefeuille van het bedrijf – een ietwat eigenzinnige keuze. Niet per se een rampzalige keuze, gewoon een beetje eigenwijs.

Devialet Gemini II review

Wat krijg je voor je geld? Er is hier meteen een probleem: niet alleen is €399 voor een paar draadloze oordopjes heel veel geld, maar de aard van het product zelf betekent dat het je heel weinig koopt van wat Devialet-producten doorgaans unieke proposities maakt.

Dit is tenslotte een bedrijf dat een bewonderenswaardige reputatie heeft opgebouwd met een scala aan producten die wild individueel zijn qua industriële vormgeving, weelderig zijn in hun gebruik van materialen en grenzen aan wildheid als het op prestaties aankomt. Maar niemand is geïnteresseerd in een paar draadloze hoofdtelefoons die overontworpen en onorthodox zijn. Toch?”

Lees verder.