Direct naar de prijslijsten van Crystal Cable

Klik hier voor de Crystal Cable Diamond Series 2 brochure
Klik hier voor de Crystal Cable Art Series brochure


Crystal Cable producten zien er niet alleen anders uit, ze zijn ook wezenlijk anders dan alles wat je gewend bent. Zowel op het gebied van audiobekabeling als op het vlak van high-end luidsprekers, waar het merk zijn sporen ook verdiend heeft, kent Crystal Cable zijn gelijken niet. In een wereld van me-too producten die moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn, doet het team achter het internationaal gerenommeerde merk zijn eigen onderzoek en ontwikkelt het eigen gepatenteerde materialen en onderscheidende oplossingen die consequent resulteren in baanbrekende prestaties.

Of het nu gaat om de unieke metallurgie, diëlektrische materialen en minimalistische topologie van de kabels, of het innovatieve high-tech kastontwerp en de bouw van de luidsprekers, de eindproducten zijn visueel verbluffend, en lijken zowel in verschijning als in weergave in niets op de apparatuur van andere fabrikanten. Dramatisch muzikaler, natuurlijker en meer betrokken bij de luisteraar, dat is wat Crystal Cable producten beloven – en waarmaken.

Kijk hier voor de laatste nieuwtjes

Geschiedenis

Crystalconnect

Als je vanuit marketing en branding naar Crystal Cable kijkt, zie je dat er een hele slimme strategie achter schuilt. Het is immers nagenoeg onmogelijk om je nog structureel te vestigen als fabrikant van luidsprekers, kabels of elektronica – oververzadigde markten waar nauwelijks ruimte is. Toch wist het jonge Crystal Cable bij de introductie meteen naam te maken. Natuurlijk is de rol van het gevestigde Siltech als ‘partnermerk’ daar debet aan geweest, maar zijn het vooral de stappen op het gebied van innovatie, materiaalgebruik en design waar Crystal Cable op kan bogen. En daar zien we de hand van Gabi Rijnveld, die met het kabelmerk een duidelijk eigen stempel drukte op het bedrijf dat ze runt met haar man (en oprichter van Siltech) Edwin Rijnveld. “Muziek is het mooiste wat er is. Waarom zouden de producten die een fantastische weergave naar je huiskamer halen niet ook zo mooi mogen zijn?”

Filosofie

Sound, looks, verpakking – alles aan het merk klopt. En net als bij Siltech geldt ook bij Crystal Cable: muziek is alles(bepalend). Ruimtelijkheid, ultieme definitie in het laag en zijdezacht hoog zijn de meest kenmerkende eigenschappen van de weergave, en dan is er ook nog het fraaie uiterlijk. Want dat deze kabels als vrouwvriendelijk gezien worden, is zeker geen toeval. Het ontwerp doet zelfs denken aan exclusieve sieraden, en namen als The Absolute Dream en Triple Crown ronden dat plaatje verder af. Maar verreweg het meest opvallende is het compleet unieke van het merk; vergeet alles wat je van hifi-bekabeling weet, Crystal Cable biedt precies het tegenovergestelde van wat je gewend bent. Topgeluid én een fraai uiterlijk.

Arabesque

Uiteraard spreken bij Crystal Cable vooral de kabels tot de verbeelding – what’s in a name? Alvorens de highlights van die productcategorie de revue passeren, is het echter boeiend even stil te staan bij de innovaties op luidsprekergebied. Die zijn immers zeker zo spraakmakend. Eén blik op de Arabesque Mini bewijst dat al. Het prototype van de speaker werd in 2011 in Las Vegas aan de wereld voorgesteld, en in 2013 vond het model zijn weg opnieuw naar de Consumer Electronics Show – deze keer in een definitieve(re) versie. We schrijven definitievere, omdat Crystal Cable (en Siltech) er om bekend staan het allerbeste wat nu mogelijk is af te leveren, maar modellen rustig nog eens naar voren halen voor een update.

De Arabesque Mini gebruikt bijvoorbeeld dezelfde techniek als de in 2009 geïntroduceerde Arabesque Glass Master. Aangezien glas echter geen optie is voor compacte behuizingen, werd aluminium gebruikt om de Mini te kunnen bouwen. Een 15 centimeter langeslag woofer en een Berillium tweeter werken samen via een lage-Q scheidingsfilter, gebouwd van luchtspoelen en zilver-olie condensatoren. De Arabesque Mini is een echte high-end luidspreker, ontworpen en met de hand gebouwd in Nederland. Hij levert een geluidskwaliteit die ongekend is voor luidsprekers in deze afmeting en klasse. Als gevolg van de designfilosofie zijn de luidsprekers eenvoudig in iedere huiskamer te plaatsen, zowel qua design als qua akoestiek en weergave. Het neusje van de zalm – for now.

Crystal Cables

In het jaar van de Arabesque Mini introduceerde het merk tevens het absolute droompaar voor de aansluiting van de luidsprekers: The Absolute Dream. ’s Werelds eerste kabel die met monokristallen is opgebouwd, niet alleen de kern maar ook de mantel. De afschermingen zijn van verzilverd monokristal koper en verguld monokristal zilver, overtrokken met een transparante mantel – waardoor de kabel een zeer bijzonder voorkomen heeft, zonder de Crystal Cable identiteit te verliezen.

In totaal worden vier van deze coaxen tot één kabel getwist door middel van een speciaal voor Crystal Cable ontworpen en gebouwde machine. Hiermee kan de theoretisch optimale hoek van 45 graden tussen de aders worden bereikt zonder spanning op het metaal te zetten. Twee van de coaxen worden gebruikt voor het audiosignaal waardoor de signaal-ruisverhouding nog verder wordt verbeterd en de microvervorming tot nog lagere waarden kan worden gebracht. De twee andere aders zijn geschakeld volgens de gepatenteerde Crystal Cable The Bridge opzet. Hierdoor wordt vervorming nog verder teruggebracht en worden lekstromen geneutraliseerd. Een ultra high-speed filter op 20 GHz voorkomt dat versterkerschakelingen de fout in kunnen gaan.

Bezoek de website van Crystal Cable

Kijk hier voor de laatste nieuwtjes

Meer artikelen om te lezen