Devialet Mania Review: “Prijzige luidspreker die zijn beloften waarmaakt”

Dit is een preview van de review van Satvik Pandey op Digit.in. De hele review lees je hier.

“De kern van de zaak met de Devialet Mania is dat het een product is waar je geen spijt van zult hebben als je erop gericht bent, je verwachtingen juist hebt afgewogen, en diepe zakken hebt. Het klinkt geweldig, doet zijn prijskaartje eer aan met zijn ontwerp en levert alle functies die je krijgt, zij het de basisfuncties die het werk gedaan krijgen. Er zijn andere zoals de Marshall Woburn III voor ₹59.999, die je ook een geweldige ervaring zal bieden voor de prijs. Als je op zoek bent naar een feestluidspreker of de meeste waar voor je geld, kun je kijken naar aanbiedingen zoals de Sony MHC-V83D of de JBL Boombox 3 Wi-Fi, die aanzienlijk goedkoper zijn dan de Mania, en boordevol functies zitten, terwijl ze luid en meestal aangenaam geluid leveren.

Devialet Mania is een luidspreker zoals geen ander. Laat me de luidspreker aan je beschrijven. Het is een luidspreker die geweldig klinkt, heeft een hoge prijs die overeenkomt met zijn prestaties en ontwerp, en ziet eruit alsof het tot de audio-opstelling van een UFO behoort. Ik ben er vrij zeker van dat als je deze prompt in een AI-beeldgenerator zou zetten, je iets zou krijgen dat lijkt op de Devialet Mania. Nu, toen de luidspreker in het Digit Test Centre aankwam, werd het op de proef gesteld tegen de beste in de branche, dankzij zijn nominatie voor de Digit Zero1 Awards 2023.

Hoewel het verloor van Marshall Middleton in de race naar de top in onze awards, die gebaseerd zijn op pure prestaties, wanneer je naar de luidspreker als geheel kijkt, rekening houdend met de bouw, het ontwerp en de functies, deed het het vrij goed. De markt voor premium Bluetooth-luidsprekers lijkt misschien een ruimte waar niet veel concurrentie is, maar als je er een zoekt, maken de subtiele verschillen in de luidsprekers het een lastige beslissing. Dus, als je iemand bent die de Devialet Mania wil kopen, dan ben je hier op de juiste plek. Hier is mijn gedetailleerde review van de Devialet Mania, en hoe het zich verhoudt tot zijn concurrenten in het premium Bluetooth-luidsprekerssegment.

Een voortreffelijk en robuust ontwerp

Zoals je misschien ook bij andere Devialet-luidsprekers hebt gezien, wijkt het ontwerp van de Devialet Mania ook af van de conventionele ontwerpen die we zien bij luidsprekers. De Mania heeft een bolvormig ontwerp dat over het geheel genomen solide is. Het heeft een plastic behuizing, die bedekt is met premium stof. De kleuren zijn grotendeels monotoon, met de handgreep met verschillende tinten van de primaire kleur van de stof die het lichaam van de luidspreker bedekt.

Er is een chromen afwerking op de rand van de driver, en de handgreep heeft een rubberachtige afwerking. Al met al een aantrekkelijk ontwerp dat op zichzelf al opvalt, maar toch past in de esthetiek van de meeste ruimtes waarin je het plaatst. Wat betreft de materialen, de bouw is voornamelijk van plastic, maar het heeft een prettig gewicht en de algehele bouw is solide. De basis van de luidspreker is van rubber en voorkomt dat de luidspreker beweegt of rammelt wanneer het volume tot het maximum wordt opgedraaid. Je zult absoluut geen klachten hebben. Het is onwaarschijnlijk dat je zo’n dure luidspreker mee naar buiten neemt en blootstelt aan de elementen, maar als je dat doet, is het IPX4-gecertificeerd. Het zal beschermd zijn tegen lichte waterstralen.

De knoppen zijn geïntegreerd in de handgreep en zijn klikbaar en responsief. Er is een speciale schakelaar om de microfoon in en uit te schakelen, wat een pluspunt is, vooral in deze tijden van paranoia rond privacyzorgen die gepaard gaan met luidsprekers die ingebouwde microfoons hebben. De reeks fysieke bedieningselementen die op de luidspreker aanwezig is, is ook veelbelovend en doet zijn werk goed. Voor extra controle kun je overschakelen naar je smartphone, waar je de Devialet-app kunt laden. Meer hierover in de volgende sectie.”

Lees de hele review.