Direct naar de prijslijst van YG Acoustics


Je kon het in ons verslag van Dutch Audio Event 2022 al lezen: we zijn een nieuw merk rijker! Per direct is D&D Audio voor de Nederlandse markt de importeur geworden van de high-end luidsprekers van YG Acoustics. We vertellen je er op deze pagina graag alles over.

YG Acoustics

Het Amerikaanse YG Acoustics is in 2002 opgericht in de buurt van Denver, Colorado, en heeft in de twintig jaar sindsdien een serieuze reputatie opgebouwd binnen de high-end audio-industrie. Dat dankt de fabrikant aan een team met een passie voor muziek, dat zich toegelegd heeft op producten die de meest nauwkeurige en muzikale prestaties leveren die vandaag de dag mogelijk zijn. “Ons streven om de emotionele magie van een live optreden opnieuw te creëren, inspireert ons voortdurend om de grenzen van de audiotechnologie te verleggen”, aldus onze nieuwe collega’s aan de andere kant van de oceaan. 

“Door de jaren heen heeft onze reis geleid tot vele eigen innovaties in ontwerp, materialen en productie.” Steeds een stapje beter door R&D, innovatie en voortschrijdend inzicht, waar kennen we dat ook weer van? In ieder geval van Siltech, Crystal Cable en Devialet, om drie familieleden van YG uit de stal van D&D te noemen. Ook YG-luidsprekers verenigen het allernieuwste op het gebied van wetenschap en technologie. Ze zijn gemaakt van de meest hoogwaardige materialen en worden in eigen huis vervaardigd met een ongekende precisie. Dat is niet alleen een statement, maar een gegeven dat we kunnen staven aan de metingen die in het lab uitgevoerd worden: enorme frequentiebandbreedte, uitzonderlijke fase coherentie en ongekend dynamisch bereik in combinatie met serieuze lage vervorming.

Kijk hier voor de laatste nieuwtjes

Timing

Waarom dan nu pas YG, eigenlijk? Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste kennen we het merk natuurlijk al sinds het begin, want we kwamen al op de CES in Las Vegas toen het merk nog geboren moest worden. Hennie Dolleman, de oprichter van D&D, is al sinds de eerste ontmoeting gecharmeerd van het merk én van de prestaties van de diverse high-end series. 

Tegelijkertijd bevond YG zich in een andere markt dan wij. We bieden op diverse vlakken het beste wat er te krijgen is, van de nieuwste digital audio players van Astell & Kern voor onderweg tot de stevige platenspelers van SME en Clearaudio, en van de baanbrekende oplossingen van Devialet tot de prachtige bekabeling van Siltech en Crystal Cable om het aan elkaar te verbinden. Toch houden we in dat geheel oog voor budgetten en prijsklassen. Terwijl YG in een wat hoger segment actief is, om het wat subtiel uit te drukken. Tot nu….

Aan het begin van het jaar heeft YG Acoustics namelijk de Peaks Series geïntroduceerd. Deze reeks bestaat uit zes modellen en biedt een voorheen afwezig instappunt voor het high-end audiomerk. De timing ervan is dus logisch, want naast de high-end topmodellen van de fabrikant is er met de Peaks Serie nu een familie van veel toegankelijkere luidsprekers op de markt gekomen. En dat het toegankelijkere prijskaartje geen compromis is voor kwaliteit, daar raakten wij op de diverse shows al meteen van overtuigd. 

D&D & YG

Fast forward naar mei 2022, want in München was ook het team van YG aanwezig – en wel met die fraaie Peaks Serie, waar we zo graag iets meer over zullen vertellen. We waren zoals gezegd al ruimschoots bekend met het luidsprekermerk, maar werden nu ook overtuigd door de audiokwaliteit van de jongste generatie YG speakers en raakten met de fabrikant in gesprek. Ook daarbij bleek de timing een mooie voorbode. Ze lieten namelijk weten niet alleen voor de Nederlands markt op zoek te zijn naar vertegenwoordiging, maar daarbij óók nog eens D&D Audio op het lijstje te hebben als een ideale partij om de Peaks Series in de spotlight te zetten. En zo kwam het dat we YG Acoustics in het weekend van 8 & 9 oktober aan de bezoekers van DAE voor konden stellen.

De volgende stap is het creëren van het juiste dealernetwerk om samen met YG recht te doen aan de propositie van het merk, én aan die mooie nieuwe generatie van speakers. In Veldhoven hebben we daar met dank aan een geslaagde presentatie al de eerste stappen in gezet, maar wil je er met ons over in gesprek, weet ons dan te vinden. 

En dan nu… de Peaks Series!

Van het wereldtoneel in Las Vegas in januari naar de Europese schijnwerpers van München tot aan kamertje 45 van de Koningshof in Veldhoven, de jongste serie luidsprekers van YG Acoustics heeft in 2022 al een mooie route afgelegd. Met jullie zetten we graag de volgende stap, dus laten we eens wat dieper in de nieuwe modellen duiken. 

De YG Peaks-familie bestaat uit zes modellen en biedt zoals gezegd een volkomen nieuw instappunt voor het merk. Lees: geen half miljoen voor absoluut topmodel Sonja XV, maar een setprijs die al begint onder de 15.000 euro – inclusief standaard. En: zowel de muziekliefhebber als de bezitter van een meerkanaals thuisbioscoop mag zich aangesproken voelen door Peaks Serie, mede dankzij de aanwezigheid van een stevige subwoofer.

De productlijn bestaat uit vijf luidsprekermodellen genaamd Cairn, Tor, Talus, Ascent en Summit. Het zesde model is de subwoofer, de Descent. De Cairn en Tor zijn tweeweg monitormodellen, de Talus is een tweeweg vloerstaander en de Ascent en Summit zijn drieweg vloerstaanders. Het team van YG benadrukt dat alles, van de drivers, kasten en cross-overs tot het fineer, de lak en de interne bekabeling, zorgvuldig is geselecteerd en gemodelleerd om de meest nauwkeurige, meest muzikale uitvoering mogelijk te maken.

Techniek

De nieuwe luidsprekers zijn voorzien van YG’s eigen ForgeCore-tweeters en BilletCore-drivers. Deze zijn gemonteerd in dikke aluminium frontschotten die in eigen huis nauwkeurig zijn bewerkt tot een profiel dat wordt geleid door gedetailleerde computermodellering. De drivers krijgen muzieksignaal via met de hand gebouwde cross-overs die voorzien zijn van componenten van de hoogste kwaliteit op printplaten die YG met zijn eigen machines maakt. De gesloten kasten zijn gemaakt van een centimeter dikke, dichte harsvezel, gebogen tot exacte toleranties in op maat gemaakte persen en voorzien van geavanceerde verstevigingen en akoestische absorptiemiddelen die kastresonanties en reflecties elimineren.

Het kleinste model, de Cairn die we in Veldhoven presenteerden, is een passieve tweeweg monitorluidspreker met een ForgeCore tweeter en een BilletCore driver met een diameter van 15 centimeter. De iets grotere Tor heeft een BilletCore driver van 18 centimeter en natuurlijk een wat grotere kast. De Talus is de kleinste vloerstaander in het assortiment, meet 1.015 x 270 x 325 millimeter (H x B x D) en is ook uitgerust met een ForgeCore-tweeter en een BilletCore driver van 18 centimeter. De Ascent en Summit zijn drieweg vloerstaande ontwerpen, waarbij de Ascent een ForgeCore-tweeter bevat, samen met BilletCore drivers van 18 centimeter en 22 centimeter. Het grootste model is de Summit en deze is voorzien van een ForgeCore-tweeter en BilletCore drivers van 18 en 26 centimeter gemonteerd in een kast van 1.135 x 310 x 500 millimeter (H x B x D).

Alle Peaks Series modellen zijn passief, maar subwoofer Descent is actief en voorzien van een 1.000 Watt versterker die een nieuwe BilletCore woofer met een diameter van 28 centimeter met een 3-inch spreekspoel, titaniumconus en geavanceerde magneet aanstuurt. De Descent meet 445 x 400 x 475 mm (H x B x D). De verschillende modellen zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen Balanced Oak, Flamed Rosewood en Datuk Ebony. Voor de monitormodellen zijn optionele zwarte aluminium standaards beschikbaar. 

Hoe verder? 

Vanuit D&D kunnen we per direct beschikken over de CAIRN, TOR en TALUS-modellen van de Peaks Series. Daarnaast hebben we de standaard voor de CAIRN modellen ook in huis. En om tóch alvast een stapje hoger mee te gaan in de filosofie van YG, hebben we uit puur enthousiasme ook de Carmel 2 uit de Reference-lijn in huis. Dat betekent ook dat we heel concreet met onze dealers mee kunnen denken over het juiste aanbod, waarbij er ruimte is om naar inzicht ook de andere modellen uit het aanbod van YG over te laten komen. 

Kijk hier voor de laatste nieuwtjes

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond YG? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Meer artikelen om te lezen