De YG Acoustics demodag op zaterdag 4 en 18 november bij Audiofile leverde tweemaal een gezellig en geslaagd samenzijn van enthousiaste muziekliefhebbers op, die onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar ervaringen uit konden wisselen. We delen daarom graag wat foto’s én iets meer duiding over de guest of honour van de festiviteiten: de Carmel 3 van YG Acoustics.

Dat laatste doen we daar af te trappen met een mooi feitje;

De Carmel 3 is zo’n 5 kilo zwaarder dan voorganger Carmel 2.

5 kilo pér luidspreker.

Laat dat even op je inwerken.

Je kunt je voorstellen dat YG Acoustics iétsje verder gegaan is in de doorontwikkeling van de Reference-modellen in de nu derde generatie dan een nieuwe afwerking allen. Althans, wij kennen geen hoogglanslak waarmee je een luidspreker 5 kilo zwaarder maakt. De belangrijkste aanpassingen in de Reference 3 serie van het Amerikaanse merk is onder meer een nieuwe nieuwe tweeter en een nieuwe crossover, maar ook dat is niet het hele verhaal.

YG Carmel 3 - DAE 3

YG Acoustics Reference 3

YG heeft de internationale spotlight van High End München in mei 2023 benut om de derde generatie van de vermaarde YG Reference te introduceren. Niet voor niets, want volgens de fabrikant stelt de serie, de eerste van een compleet nieuw technisch team, namelijk “nieuwe normen op het gebied van nauwkeurigheid en muzikaliteit.” De jongste uitvoering van de serie kent meerdere leden dan voorheen, maar voor nu focussen we graag op de Carmel.

Zo heeft YG Acoustics een nieuwe Lattice-tweeter ontwikkeld met “een nieuw casco in een geavanceerde lucht- en ruimtevaartlegering” die met precisie is vervaardigd. Deze tweeter levert uitzonderlijk weinig vervorming over een enorme bandbreedte, met een brede hoekspreiding, hetgeen een veel bredere “sweet-spot” oplevert.

Verder zijn er ultracoherente cross-overs van de volgende generatie met uitzonderlijke fase-uitlijning tussen drivers over een brede frequentieband. Dat moet op zijn beurt zorgen voor een optimale impulsrespons. De tweeter heeft een geoptimaliseerde tweeter-golfgeleiders en in de cross-over zijn YG-metaalfoliecondensatoren verwerkt. Tot slot is de demping van lage tonen in de kasten verbeterd. Volgens Dr. Matthew Webster, CEO van YG Acoustics, “opent elk Reference 3-model de helderste vensters tot nu toe in de muzikale uitvoering.”

YG Carmel 3 - DAE 2

YG Acoustics Carmel 3

Wil je meer weten over de Reference 3-modellen of specifiek over de Carmel 3? Kijk dan eens op https://www.yg-acoustics.com/. Of ga gewoon naar Audiofile, want de jongste innovatie van YG blijft er uiteraard beschikbaar voor de geïnteresseerde liefhebber.

www.audiofile.nl