We hebben de voorbije periode veel aandacht besteed aan het nieuws van ons Amerikaanse merk YG Acoustics. Met goede reden: de langverwachte derde generatie van de Reference-modellen mag internationaal op het nodige enthousiasme rekenen. Ook in de Benelux is de komst van de Carmel 3 en vooral de Hailey 3.2 niet onopgemerkt gegaan. Toen audiospecialist en D&D-dealer Audiofile meerdere weekenden de deuren opende voor een uitgebreide kennismaking, schoven ook HVT-hoofdredacteur Ernst Neve en zijn redacteur John van der Veer aan voor een smakelijke luistersessie.

In het maartnummer van hun blad vinden we een mooi verslag.

“YG Acoustics? Wel ván gehoord, maar nog nooit gehoord”, schrijft John. “Laat staan de modellen Carmel en Hailey.” Er stond hem dus aardig wat te wachten…

Dat begint uiteraard met een YG ‘introductie’ op de Carmel 3, aangestuurd door Aurender, maar het absolute hoogtepunt van de review-op-locatie is de Hailey. “Fenomenaal hoe deze set snelheid, kracht en een geluidsbeeld weg weet te zetten”, schrijft hij even verderop over die Hailey 3.2. Met ‘set’ doelt hij op de aansturing van de prachtige luidsprekers, de Devialet Expert Pro 1000 met Innous Statement streamer, maar ook op de bekabeling: de Siltech Legend 880L luidsprekerskabels en USB- en powerkabels uit die serie.

“Jan Akkerman laat horen waarom dit genie op gitaar tot het beste behoort dat Nederland ooit heeft voortgebracht op zes snaren en de Hailey 3.2 van YG Acoustics brengt dit kamerbreed over het voetlicht…”

Je leest het hele verslag hier.