Review Gemini II: “Grote verbeteringen met een groter prijskaartje”

Dit is een preview van de recensie van Cheryl Tan op hardwarezone.com. De hele review lees je hier.

“Het Franse audiobedrijf Devialet staat misschien beter bekend om zijn iconische Phantom-luidsprekers.

De allereerste echte draadloze stereo oordopjes in 2020 waren een lovenswaardige poging, die een aangename verrassing was.

Nu is Devialet klaar met de tweede generatie oordopjes, de Devialet Gemini II, met grote verbeteringen ten opzichte van de eerste poging.

Na het proberen en gebruiken van de eerste generatie oordopjes, kan ik meteen zeggen dat het ontwerp van de behuizing van de Gemini II enorm is verbeterd. De originele Gemini had een behuizing die niet in een normale broekzak paste. Nu is het een compacte, gestroomlijnde case dat perfect in het muntzakje van een spijkerbroek past.

De hoes heeft ook een interessante boven- en onderkant van polymeer, met een geribbeld ontwerp. Rondom zit een glanzende, metallic gecoate strip. Er zijn twee standaard kleuropties in wit en zwart, maar er is ook een zeer premium Opéra de Paris-editie die wordt geleverd met 24-karaats goud op de middelste strip.

Devialet is er ook in geslaagd om de oordopjes kleiner te maken. Het is een kleine reductie, maar de nieuwe Gemini II oordopjes zitten met 6 gram veel beter in het oor en helpen vermoeidheid of ongemak te voorkomen, zelfs na langdurig dragen. Het kleinere formaat zorgt er ook voor dat de oordopjes goed passen in kleinere oren, in tegenstelling tot de eerste generatie Gemini die tegen de oorschelp duwde en een beetje pijn deed.

Qua uiterlijk hebben de oordopjes nog steeds hetzelfde ontwerp als hun voorganger, met een voorkant die lijkt op een zijaanzicht van de Phantom-luidsprekers van het bedrijf. Binnenin zit een nieuwe, op maat gemaakte driver van 10 mm met een membraan met titaniumcoating. We zullen later ingaan op de impact hiervan op de geluidskwaliteit.”

Lees verder.

Devialet Gemini II -3