In april zijn de jaarlijkse iF Design Awards weer uitgereikt, een wereldwijd erkend handelsmerk als het gaat om uitmuntend design. De iF Design Awards worden al sinds 1954 uitgereikt, en in 2021 was dat een enorme uitdaging voor alle betrokkenen, want met bijna 10.000 inzendingen betrof het de grootste iF-jurybijeenkomst aller tijden. 

De 75 meest opmerkelijke prestaties op het gebied van design en innovatie werden in Hannover bekroond met een iF Gold Award 2021. Onder de prijswinnaars vonden we ook Astell & Kern, met awards voor zowel de KANN Alpha als de A&futura SE200. We delen uiteraard graag het juryrapport van beide topproducten.

DESIGN AWARD 2020 - Participation | iF WORLD DESIGN GUIDE

iF Design Award: KANN Alpha

Het ontwerpconcept van de KANN Alpha is gedurfd. De zware body en het wiel van dit toestel beginnen sterk. De visuele iconografie van de ontwerper verschijnt als asymmetrische driehoeken gemaakt van keramische materialen, waardoor een harmonie ontstaat tussen het gewicht van de speler en de meer subtiele details. 

De wielbeschermer, het handelsmerk van de KANN Alpha, rijst op tot voorbij de rand van het toestel, geïnspireerd op het spatbord van een terreinwagen, dat zand en stenen tegenhoudt. De Alpha is ontworpen om stevig en sterk te zijn en een serieuze prestatie te leveren. | Lees ook de 5-sterren review van de A&K KANN Alpha op HIFI.NL

IF Design Award: A&Futura SE200

De A&futura SE200 vertrouwt op twee verschillende DAC’s en een “Janus” ontwerpconcept om verbazingwekkende functies te bieden. Janus, de god van de dualiteit in de mythologie, komt tot uitdrukking in de harde vorm van deze speler met een glad gebogen oppervlak. Janus-achtige designpunten verschijnen ook in het bovenaanzicht, met daarboven twee parallellogrammen, delicate onderdelen met spiraalpatroon, wieltoetsen gelaagd met twee stukken van het gladde gebogen oppervlak, en de functietoets aan de zijkant en de aan/uit-toets met lichtjes verschillende hoogtes. 

De gebogen wielbeschermer loopt vanaf de keramische achterplaat naar beneden en wikkelt zich voorzichtig om het wiel, waardoor een delicate vormfactor en een hoge mate van perfectie ontstaan. | Lees meer over de A&Futura SE200