Eerste hi-res muziekspeler ter wereld met een multi-DAC-ontwerp

Astell & Kern heeft met de SE200, een nieuw model in de A&futura-serie, opnieuw iets volkomen unieks gepresenteerd. De A&future SE200, die huist in een stevige behuizing van zowel aluminium als keramiek, is namelijk de eerste hi-res muziekspeler ter wereld met een multi-DAC-ontwerp voor een absoluut ongekende muziekbeleving.

De nieuwste Astell & Kern is ’s werelds eerste digitale audiospeler met DA-converters van twee verschillende fabrikanten. Het apparaat maakt gebruikt van twee afzonderlijke versterkerontwerpen om van de kenmerken van beide, de ESS9068AS en de AKM4499EQ, te profiteren. Je kunt zelf kiezen welke je inschakelt, om op basis van de eigen voorkeuren of de karakteristieken van het liedje de weergave aan te passen. Je kunt gemakkelijk switchen, en bovendien gebruikmaken van een veelvoud aan DAC-filters van de beide fabrikanten.

Aan de buitenkant is de SE200 direct herkenbaar als broertje van de SE100, maar dan met een nieuw detail: een keramische achterkant vervangt het glas van de eerdere uitvoering. Dat geeft het apparaat een mooie premium uitstraling, maar is ook bedoeld om de prestaties van het draadloze netwerk te verbeteren. De aluminium behuizing biedt maximale geluidskwaliteit en onderdrukt zo veel mogelijk ruis, terwijl LED-verlichting rond de volumedraaiknop verschillende kleuren licht weergeeft, waaronder rood, groen, blauw en paars om informatie over het afspelen weer te geven.

Het gebruik van laser ground extension technologie geeft je de best mogelijke weergave, zonder interferentie of vervorming. De SE200 ondersteunt native 32-bi t/384 kHz en DSD256-weergave. Er is MQA-ondersteuning zowel via gedownloade MQA-audiobestanden als via de Tidal-app, zodat gebruikers audio met hoge resolutie kunnen streamen via Tidal Masters. Daarnaast is de speler voorzien van een Octa-Core CPU voor razendsnelle handelingen en wordt digitale audioweergave verwerkt zonder vertraging of compromis.

Andere eigenschappen zijn onder meer een HD-touchscreen van vijf inch, 256 GB intern geheugen met ondersteuning voor microSD-kaarten tot 1 TB, Wi-Fi, DLNA-netwerken, USB digitale audio-uitgang, aptX HD, USB-C voor gegevensoverdracht en ondersteuning voor snel opladen, en de mogelijkheid om de SE200 te gebruiken als USB DAC voor een Mac of Windows-pc.

Prijs: €1990,-