In de afgelopen weken lieten we al een aantal keer een review van nieuwe producten van één van onze merken voorbij komen. Je kon bijvoorbeeld lezen over de test van de SME Synergie, en het uitgebreide stuk over de Devialet Expert 220 Pro én 440 Dualop HiFi.nl. Internationaal zijn er natuurlijk heel wat meer testen te vinden als je merken als Clearaudio, Devialet en Astell&Kern in huis hebt, dus we deden een rondje langs de velden en brengen je opnieuw een overzichtje van een aantal lezenswaardige reviews.

Astell&Kern Futura SE100

Het eerste product dat we hier willen uitlichten, is de Futura SE100. Die mobiele high-end speler van Astell&Kern heeft niet één, maar twee recente reviews opgeleverd, en dat is bepaald nog niet alles. Van What Hifi kreeg het apparaat namelijk 5 sterren (“Portable music players rarely sound this good”), waarbij met name de audioweergave, de bouwkwaliteit en de vele functies werden geroemd. Je vindt het hele artikel hier.

Ook het Duitse Fairaudio ging met de SE100 aan de slag. Een tipje van de sluier? ‘Die hohe Verarbeitungsqualität sucht ihresgleichen’ (‘de hoge kwaliteit van vakmanschap is ongeëvenaard’). De test is in het Duits uiteraard, maar met Google Chrome kun je zo’n webpagina heel eenvoudig naar – steeds foutlozer – Nederlands vertalen. De review vind je via deze link

Devialet Phantom Reactor

In het najaar van 2019 deed Devialet iets wat we bijna onkarakteristiek kunnen noemen. De Franse audio engineers kwamen in tegenstelling tot wat we van ze gewend zijn niet met een grotere en/of krachtigere versie van een bestaand product, maar ze besloten juist een wat bescheidener model op de markt te brengen. We hebben het dan natuurlijk over de Phantom Reactor, de benjamin in de familie van coole alles-in-één speakers.

De Phantom Reactor kreeg vorige maand een uitgebreide APK van het team van Trusted Reviews, dat het apparaat met 4 uit 5 sterren beloonde. Je vindt het hele artikel hier.

Eerder werd de Phantom Reactor overigens ook al door Jamie Biesemans van FWD/HiFi.nl getest. “Van zijn grote broers heeft de onwaarschijnlijk kleine Phantom Reactor veel meegekregen: een ongelooflijke basextensie, een open geluid dat breed de kamer in wordt gestuurd en meer vermogen dan een redelijk mens echt nodig heeft”, schrijft hij. Daar zijn we erg blij mee, want die test verscheen in december ook in het Grote FWD Jaarboek

Je vindt de test hier.

SME Model 15A

Strikt genomen geen review, maar wel een hele bijzondere vermelding is er van de Model 15A, de jongste platenspeler van SME. Het vermaarde techplatform Wired heeft namelijk een ‘Best Record Player voor ieder budget’-artikel gemaakt voor alles wat er op draaitafelgebied op de huidige markt te vinden is. En welk apparaat zien we daar in de categorie ‘Best Craftmanship’? Juist, de Model 15A, wat natuurlijk al een bericht op zich waard is. De uitsmijter van de passage waarin de platenspeler beloond wordt met deze award wilden we je bovendien alvast meegeven, omdat het ook Wired niet ontgaan is dat de Britten duurzame high-end bouwen die bedoeld is voor de lange termijn; “Yes, it looks pretty odd, and yes, it’s a bugger to dust. But it’ll still be working perfectly when you eventually hand it over to your grandchildren.” Je vindt het hele artikel hier.

Lees je wel graag een uitgebreide review van alleen de Model 15A, dan kun je bij hifiplus terecht.

Crystal Cable Portable

Tot slot willen we graag een – gewoon weer Nederlandstalige – review van Crystal Cable met je delen. Deze is niet heet van de naald, want al in december 2018 gepubliceerd, maar we hebben er nog niet eerder aandacht aan besteed. Dat moeten we toch even doen, want de conclusie van de review van Max Delissen, waarin hij de Portable Duet, Double Duet én Dream Duet aan de tand voelt, is erg fraai: “Het noodlot van de hifi-recensent is dat je nooit alles kunt beluisteren en dat je daarom eigenlijk geen definitieve conclusies kunt trekken. Ik kan dus hooguit zeggen dat de Portable serie van Crystal Cable de beste hoofdtelefoonkabels zijn die ik ooit gehoord heb. Maar daar wil ik graag aan toevoegen dat ik me nauwelijks kan voorstellen dat er nóg betere bestaan…” En dan heeft hij als bron ook nog de A&K SP1000M gebruikt. Reden genoeg om even te tippen dus! Je vindt de gehele review via deze link.