Er zijn niet veel merken die de afgelopen jaren zoveel teweeg gebracht hebben als het Franse Devialet. Het revolutionaire merk uit Parijs stapte ruim 5 jaar geleden zo’n beetje uit het niets op het mondiale toneel voor high end audio en is er inmiddels niet meer weg te denken dankzij de diverse spraakmakende modellen die Devialet sinds de introductie op de markt bracht.

Op de vooravond van 2016 is de aanpak van de Fransen dan ook niet anders dan wat we in het halve decennium ervoor gewend geraakt zijn: de hifi-wereld verrassen met apparaten die boven alles uitblinken in een instant ‘hebben!’-factor. Dames en heren, de Devialet 900, of ‘Original d’Atelier’.

900_front

Le 900, geïntroduceerd als kroon op 5 jaar aan Devialet modellen, is volgens de makers een nieuw audiofiel icoon dat zo bijzonder is, dat ze besloten hebben er slechts 100 exemplaren van uit te brengen. Een volwaardige Limited Edition, dus. Het typenummer slaat dan ook niet op het aantal dat in productie genomen wordt, maar op het feit dat Le 900 een (stevige) upgrade is van de 800-uitvoering, waaronder een expansie van het audiovermogen naar 900 Watt – uiteraard gebaseerd op de vermaarde ADH-technology, ofwel een mix van analoog en digitaal (Klasse A/D-hybride versterking).

In de basis is de jongste telg een apparaat als alle andere Devialet-modellen uit de serie, die zoals bekend mag zijn bestaat uit de 120 en 200 mono units en de 400 en 800 dual mono combinaties. Elegante, stijlvolle alles-in-één oplossingen die netwerkstreaming, d/a-conversie en voor- en eindversterking voor hun rekening nemen, waar slechts nog een paar luidsprekers aan aangesloten hoeft te worden. Of wellicht een platenspeler, want de serie is ook voorzien van ingebouwde phonostage. Het binnenwerk is volledig digitaal, want naast ADH uiteraard ook in dienst van Devialet’s SAM (Speaker Active Matching) technologie om speakers in het tijdsdomein te corrigeren, waardoor het laag strakker wordt en het complete geluidsbeeld rustiger.

Aansluitende unieke features van Le 900, zoals gezegd een 800 met extra spierballen, zijn onder meer het gegeven dat ieder model individueel genummerd is van 1 tot 100 en het chassis uit één stuk aluminium bestaat, dat afgewerkt is met een copper gold finish waarin de handtekening van Devialet-oprichter Pierre-Emmanuel Calmel terug te vinden is. De verkoopprijs van de slechts 100 modellen die de Limited Edition Le 900-serie rijk is, bedraagt 29.900 euro. Dat wordt een nummertje trekken…

900_bottom