Jongste broertje in succesreeks Devialet

Devialet heeft een nieuw model in de Phantom-reeks geïntroduceerd: de Phantom Reactor. Het jongste broertje van de vermaarde Phantom-modellen komt in een 600 of 900 Watt-uitvoering en heeft een zeer aantrekkelijk prijskaartje dat de slogan ‘in the future, everyone will own a Devialet’ weer een nieuwe lading geeft. Als er één audiomerk is dat consequent blijft verbazen, dan is dat het Franse Devialet. Het bedrijf blijft verbeteren en innoveren en slaagt erin het aanbod van bestaande producten te blijven upgraden.

Zo kennen we de stappen van de originele Devialet D-Premier via de Expert-serie naar de huidige topmodellen uit de Expert Pro-lijn, en is ook de in 2015 geïntroduceerde Phantom steeds een stapje beter gemaakt, met een Silver en zelfs een Gold-uitvoering tot gevolg. Deze keer pakken de Fransen het echter een keer anders aan, en schroeven ze het vermogen juist terug. De gloednieuwe Phantom Reactor is ongeveer een vierde van het formaat van zijn grote broer, maar staat met zijn 600 of 900 Watt nog meer dan zijn mannetje.

Devialet Phantom Reactor

Devialet is groot fan van upgrades, maar gaat deze keer voor een andere richting: een minderkrachtige uitvoering van een bestaande topper. Een slimme zet, want een iets meer absurd vermogen in en formaat van zo’n Phantom, betekent ook een heel interessant prijskaartje. Uiteraard heeft de consument daarbij wel weer twee opties: de Phantom Reactor 600 levert tot 600 Watt vermogen en het 900-model is goed voor 900 Watt. Vergelijk dat met 1.200 Watt van de originele uitvoering; nog best knap dus, voor ongeveer een kwart van het formaat.

De Reactors vinden we daarmee weliswaar aan de onderkant van het luidsprekerportfolio van Devialet, maar het verschil zit toch vooral in het formaat en dat vermogen; aan de binnenkant mag je weer op al het fraais rekenen dat je inmiddels van de Parijzenaren gewend bent. Zowel de 600 als de 900 zijn voorzien van een tweetal woofers en een enkele fullrange driver, allen uitgevoerd met een aluminium conus. Het frequentiebereik loopt van 18 Hz tot 21 kHz, en ook volume (3 liter) en gewicht (4,3 kilo) is voor beide modellen hetzelfde. In het begin van het komende kalenderjaar is het bovendien mogelijk om twee Reactors als duo te configureren, zodat je net als bij alle voorgangers in een stereopaar kunt voorzien.

Streaming made easy

Een Phantom Reactor installeren is nóg gemakkelijker dan zijn dikkere broers, en het streamen van je favoriete muziek is absoluut kinderspe. De Reactor kun je je muzieksignalen namelijk voeren via Bluetooth, Spotify Connect, AirPlay, UPnP of via een analoge of optische aansluiting, en uiteraard kun je weer vertrouwen op de bekende app. De Phantom Reactor 600 komt voor 990 euro op de markt, het model met 900 Watt heeft een prijskaartje van 1.290 euro.