da-vinci-interconnect

Review Da Vinci Interconnect van Crystal Cable

Dit is een preview van de recensie van Marshall Nack van Positive Feedback. De volledige review lees je hier.

"Iedereen richt zich op de sensationele dingen die de meeste indruk maken, zoals snelheid, soundstaging en vooral basslag en grip. Dit zijn zeker de eerste hindernissen op weg naar kwaliteitsgeluid. Zorg dat je ze onder de knie hebt en bezoekers zullen je audiokamer verlaten onder de indruk van de uitstekende HiFi.

Maar deze eigenschappen staan niet op de voorgrond wanneer je kamermuziek ervaart. De dingen waar je op let -intonatie en kwaliteit van toonproductie; de samenhang van het ensemble; de interpretatie en communicatie van de partituur- zijn minder flitsend en aandachttrekkend. Als je deze zaken goed voor elkaar hebt, zullen bezoekers je geluidshol verlaten met een opmerking over hoe natuurlijk het klinkt, en die reactie zullen ze hebben zelfs als de eerste reeks hifi-attributen maar matig is. Je hebt geen groot systeem met megawatts vermogen en enorme woofers nodig om kamermuziek weer te geven.

De betrokken geluidsattributen zijn echt heel verschillend. Er is geen regel die zegt dat ze tegenover elkaar moeten staan, maar een systeem dat is samengesteld met de eerste set eigenschappen als doel kan de tweede set over het algemeen niet goed uitvoeren, en omgekeerd. Ten eerste zijn de elementen van de tweede set - details op laag niveau van klankkleur en microdynamiek, timing en coherentie - kwetsbaar en gemakkelijk te compromitteren. Ze behouden is als het beklimmen van de Mount Everest voor het ontwerpteam, wat hoge R&D- en materiaalkosten met zich meebrengt. Hun twee grootste vijanden zijn de gereedschappen die het meest gebruikt worden om de eerste set te bereiken. Nummer één: demping. Tegenwoordig komt alles in aanmerking voor demping: componenten, draden, luidsprekers, audiomeubilair, de kamer, noem maar op. Nummer twee: overmatige controle. Het geluid mag niet vastzitten, het moet vrij bewegen. Het is duidelijk dat de flitsende, extraverte stijl de markt domineert. Producten (of systemen) die kamermuziek overtuigend kunnen reproduceren kom je niet zo vaak tegen. Het ideaal zou natuurlijk apparatuur zijn die beide sets op een hoog niveau kan reproduceren.

Avonturen met Desert Island-kabels

Tijdens mijn reizen ving ik af en toe een glimp op van het naturalisme van de tweede set in geselecteerde showrooms van retailers of in mijn eigen installatie als producten kwamen en gingen. Ik herkende het Monet netsnoer, het eerste product dat ik beoordeelde van Crystal Cable. Hoewel andere PC's in mijn inventaris het kunnen overtreffen in sommige attributen van de eerste set, bleek de Monet PC een superieur kanaal voor de tweede. Bij het doornemen van de Crystal Cable website vermoedde ik dat dit hoog op de lijst stond voor het team en dat inzicht bleek juist toen ik een vervolg review deed van hun Van Gogh luidsprekerkabel, het volgende niveau hoger in de Art Series. Toen bleef de Da Vinci over, het hoogtepunt van de Art Series. Waar zouden ze me naartoe brengen? Er ging wat tijd voorbij en twee sets Da Vinci XLR interconnects kwamen met de post. Ik installeerde er een tussen DAC en voorversterker, de andere tussen voorversterker en versterkers."

"With the Da Vinci XLR Interconnects, performance is at the top echelon of both peer groups and came as close to realizing the ideal signal cable as I've experienced so far. This is one of the finest cables in the world."

Lees de hele review.


Review Crystal Cable Future Dream 22: Rustig en mooi

‘Om het geluid van het Future Dream 22-netsnoer te beschrijven, zou ik zeggen dat het "rustig en mooi" is. Het biedt een rustigere muziekachtergrond, waardoor de muziek levendig en met reliëf, een levendige muzikale expressie, ervaren kan worden. De middenhoge frequentie heeft de delicate glans van zijde, de prachtige stem en toon zijn echt onvergetelijk. We moeten de kabel helaas teruggeven, en dat is triest, maar ik zal me de goede muziektijd met Future Dream 22 herinneren.’

FUTURE DREAM - HIGH END AUDIO - Crystal Cable

 Lees de hele review van u-Audio via deze link


Review Crystal Cable Art Series Monet: de kabel met een uitgesproken persoonlijkheid

‘Het Monet-netsnoer kan worden beschouwd als het gemakkelijkste netsnoer in de Crystal Art Series. Het heeft ook de afstamming van het vlaggenschip Da Vinci. Het neemt de structuur over van iCS eenkristal zilveren geleider en Triax drieaderige coaxkabel. Een uitgesproken persoonlijkheid die de weergave absoluut laat schitteren.’

ART SERIES MONET SPEAKER CABLE - Crystal Cable

Lees de hele review van AudioTechnique via deze link


Crystal-Cable-Future-Dream-22-Power-WEB-11920x1200

Review Crystal Cable Future Dream 22: de muziekmakende kracht van kabels

‘Met een volledige set van de Future Dream 22 van Crystal Cable werd het onmiskenbare bewijs geleverd van de muziekmakende kracht van deze kabellijn. De diepgaande kennis van metallurgie en de daaruit voortvloeiende gepatenteerde geleidercomposieten geven het bedrijf alleen al op die basis een voorsprong op veel concurrenten. Verder heeft de technische kennis geleid tot kabeltopologieën en -constructies op maat. De hele reeks technologieën en productietechnieken is toegepast om de geluidsprestaties, levensduur, gebruiksgemak (flexibiliteit) en algemene productkwaliteit te maximaliseren. Bovendien zien de kabels er goed uit en zijn ze allemaal onberispelijk gemaakt.’

Crystal Cable Future Dream 22 nieuwe productlijn van kabels

‘Crystal Cable's elegante en slanke kabellijn is een vermomde krachtpatser. En je zal glimlachen tijdens het aansluiten van de installatie... Maak geen aankoopbeslissing over kabels in dit prijssegment zonder de Future Dream 22 te hebben gehoord. Als u waarde hecht aan verfijnde helderheid en detail zonder felheid, goede dynamiek, nauwkeurige toonbalans en een solide low-end, dan zijn dit de kabels voor uw dromen van de toekomst.’

Lees de hele review van SoundStage via deze link


Crystal Cable Portable

We willen even deze Nederlandstalige review van Crystal Cable met je delen. Deze is niet heet van de naald, want al in december 2018 gepubliceerd, maar we hebben er nog niet eerder aandacht aan besteed. Dat moeten we toch even doen, want de conclusie van de review van Max Delissen, waarin hij de Portable Duet, Double Duet én Dream Duet aan de tand voelt, is erg fraai: “Het noodlot van de hifi-recensent is dat je nooit alles kunt beluisteren en dat je daarom eigenlijk geen definitieve conclusies kunt trekken. Ik kan dus hooguit zeggen dat de Portable serie van Crystal Cable de beste hoofdtelefoonkabels zijn die ik ooit gehoord heb. Maar daar wil ik graag aan toevoegen dat ik me nauwelijks kan voorstellen dat er nóg betere bestaan…” En dan heeft hij als bron ook nog de A&K SP1000M gebruikt. Reden genoeg om even te tippen dus! Je vindt de gehele review via deze link.


Crystal Cable Arabesque Minissimo Diamond

Crystal Cable Arabesque Minissimo Diamond - Hifi News

Hifi News heeft de Crystal Cable Arabesque Minissimo Diamond gerecenseerd.

Een quote uit de recensie:

"The song bowls along like it’s on a mission, never relenting, and the listener emerges at the other end of this seven-minute epic feeling both refreshed and uplifted. So this loudspeaker is a highly personal choice that works exceptionally well in smallish spaces.."

Lees de volledige review hier.


Crystal Cable Arabesque Minissimo in HVT

De Crystal Cable Arabesque Minissimo is een aanrader met stip. Als u op zoek bent naar topklasse weergave, dan moet u ze gehoord hebben...

Klik hier om de test integraal te lezen.


Crystal Cable Minissimo in Hifi News magazine

"Refreshing in so many ways especially its unusual form, the Arabesque Minissimo surprised this listener with its friendly sound and ease-of-use. Too many high- end products tax and torment the user. This just says, ‘Let’s play some music’. Easy to drive, a no-brainer joy to set up, it will also satisfy detail-focused listeners who cannot resist interminable tweaking. Straight out of the box, it’s a triumph."

Om de hele review te lezen als PDF document, klik hier.