Een bericht uit de hoek van International Audio Holding vandaag, het moederbedrijf van Nederlands trots Siltech en CrystalConnect. Robert Winterhoff neemt namelijk afscheid als CEO, en zal het bedrijf in goede vorm weer overdragen aan oprichter Edwin Rijnveld en zijn zoon, COO Viktor de Leeuw, om het familiebedrijf weer verder te laten groeien. 

We wilden het nieuws nog even laten liggen tot de aanstaande publicatie van ons interview met Robert Winterhoff, maar besloten deze organisatorische wijziging toch alvast even te delen. Het is nu bovendien een mooie aankondiging van het interview dat snel zal volgen. We spraken Robert namelijk vorig jaar zomer (dat interview lees je hier), met de belofte om eind 2020 weer contact met elkaar op te nemen. Aan dat follow-up gesprek, wat inmiddels heeft plaatsgevonden, zullen we nu een tweede deel toevoegen waarin Edwin en Viktor hun visie voor 2021 kunnen delen. Wordt vervolgd dus!

‘Fit for the future’

‘Robert Winterhoff, CEO van International Audio Holding (Siltech & CrystalConnect) heeft zijn opdracht succesvol afgerond’, zo lezen we in de verklaring vanuit IAH. “Dat betekent dat hij het bedrijf in goede vorm weer zal overdragen.’ 

‘Sinds mei 2019 heeft Robert ons team als CEO gepassioneerd geleid, uitgebreid en in de juiste richting gestuurd. Hij kende het bedrijf en het management al goed in zijn rol als consultant van IAH, en was met zijn ervaring de ideale persoon om het pad te effenen voor een professionele structuur, en een aanpak om het bedrijf naar de volgende groeifase te leiden. We zijn daarom erg dankbaar voor het goede werk dat Robert heeft verricht en de veranderingen die hij in de organisatie heeft aangebracht, die IAH ‘Fit for the Future’ hebben gemaakt. Nu het einde van het jaar nadert, is de tijd voor hem gekomen om verder te gaan en het bedrijf te verlaten in de zeer goede vorm die het nu heeft.’

Zoals Robert het zelf uitlegt: “Het is een eer geweest om IAH de afgelopen vier jaar te mogen leiden, eerst als consultant en later als CEO, waarbij we op een aantal fronten vooruitgang hebben geboekt. Als CEO ben ik er trots op dat ik deel heb uitgemaakt van dit familiebedrijf, met een team dat zich op één lijn begeeft met betrekking tot de doelstelling en visie die de basis vormen voor de taken die in de organisatie worden uitgevoerd.”

 

Statement Robert Winterhoff

“Ik ben er bovendien van overtuigd dat IAH een steeds sterkere kracht zal blijven in de hifi-industrie, innovatieve ideeën zal blijven brengen, en baanbrekende technologieën zal blijven creëren voor onze klanten wereldwijd. Zorgvuldig, goed voorbereid technisch werk is belangrijk en essentieel, en de sleutel tot ons succes en onze groei ligt in wetenschappelijk onderzoek en passie voor innovatie. We hebben een positief en professioneel merk gecreëerd dat klanten en partners op een frisse manier met elkaar verbindt en de nieuwe eisen van muziekliefhebbers aanspreekt door de emoties, passie en creativiteit achter de ontwikkeling van nieuwe producten te delen.”