De vermaarde Diamond Series vormt al ruim een decennium een van de parels in het kabelassortiment van Crystal Cable. Dat wordt vandaag onderschreven met de introductie van de Diamond Series 2, de gloednieuwe tweede generatie van een absolute klassieker. Bekijk de brochure hier.

Crystal Cable

De unieke kabels van Crystal Cable hebben een slank en minimalistisch ontwerp. Ze verbazen de hifi-industrie sinds 2004. In het assortiment van Neerlands trots is al bijna net zo lang een speciale rol weggelegd voor de Diamond-modellen, die op de valreep van 2022 in een volledige vernieuwde lijn op de markt gebracht worden. De timing is logisch: de kennis en ervaring die is opgedaan in de ontwikkeling van de prijswinnende Art Serie kon nu ook gebruikt worden om de tweede generatie Diamond Serie op de markt te brengen.

Diamond Series 2: het ontwerp

De gloednieuwe Diamond Series 2 is opgebouwd vanuit een complete herziene zilver-goud2 metallurgie, de meest geavanceerde Crystal legering tot nu toe. Door goud te gebruiken om de grenzen in de natuurlijke kristalstructuur van zilver op te vullen, hebben Siltech en Crystal Cable de sonische prestaties van zilver drastisch verbeterd tot een warm, gedetailleerd, muzikaal en homogeen geluid. Verdere verbeteringen in het verwerkingsproces hebben het naar nieuwe normen gebracht, waardoor het geluid wordt verrijkt en op vrijwel elk aspect beter presteert dan zijn voorganger. Het verbetert namelijk niet alleen de geleidbaarheid, flexibiliteit en sterkte; het blijft mettertijd ook steeds beter worden omdat de atomen zich binden en zo in de meest natuurlijke positie vallen. Bij Crystal Cable noemen ze dat ‘positieve veroudering’, want diamanten zijn écht voor altijd.

Isolatie is uiteraard van Teflon en Kapton van DuPont, met de bekende brede afscherming, terwijl de diverse kenmerken van elk type kabel verder zijn geoptimaliseerd om het beste bij hun doel te passen: lagere vervorming en ruisvloer, meer details en muzikaliteit. Op alle referentiekabels – interconnects, luidsprekerkabels, powerkabels en digitale kabels – tref je bovendien verbeterde connectoren om het geheel af te maken.

Diamond Series 2: de lineup

We noemden het hierboven al, de Diamond Series voorziet in oplossingen voor interconnects, luidsprekerkabels, powerkabels en digitaal (usb/netwerk). De volledige lineup van de nieuwe lijn is als volgt:

  • Interconnect: Piccolo2 Diamond, Micro2 Diamond, Reference2 Diamond en Ultra2Diamond
  • Speakerkabels: Piccolo2 Diamond, Micro2 Diamond, Reference2 Diamond en Ultra2Diamond
  • Powerkabels: Micro2 Diamond, Reference2 Diamond en Ultra2Diamond
  • Digitaal: Diamond2 USB, Micro2 Network, Ultra2 Network.

De Diamond Series 2 is per direct verkrijgbaar via de geautoriseerde dealer.