Crystal Cable viert in 2024 haar twintigste verjaardag en komt daarom met een bijzonder cadeau: de Crystal Cable Infinity limited edition powercable. “Deze mind-blowing stroomkabel levert ongekende energie en brengt de audioweergave van de hifi-sets van muziekliefhebbers naar een ongekend nieuw niveau.” Crystal Cable Infinity beleeft zijn wereldprimeur in Chicago (12-14 april), is vervolgens te vinden op High End München (9-12 mei) en zal aansluitend beschikbaar zijn in een gelimiteerde oplage van 200 stuks.

Crystal Cable Infinity

De afgelopen 20 jaar heeft de minimalistische elegantie van Crystal Cable grote stappen gezet in kwaliteitsverbeteringen en een eerlijke, transparante weergave van de betere audiosystemen. De combinatie van techniek, doorontwikkeling en innovatief productontwerp bij de Nederlandse kabelspecialist hebben nu gezorgd voor een nieuw hoogtepunt met de fysieke en muzikale schoonheid van het Crystal Cable Infinity netsnoer.

“Kracht is de basis van ieder systeem”, zo stelt Crystal Cable. “Kracht drijft elk audiosysteem ter wereld aan en is nodig om muziek “tot leven” te brengen. Stroom levert de energie achter elk muzikaal moment, van massieve crescendo’s tot de meest subtiele nuance in de uitvoering. Het Crystal Cable Infinity netsnoer daagt de beperkingen uit van wat mogelijk is, door toepassing van baanbrekende edelmetaaltechnologie en innovatieve constructie om pure, ongedwongen en onvervormde kracht te leveren.”

Het resultaat van de jongste inspanningen van het jubilerende Crystal Cable is een kabel die elk detail, elk dynamisch contrast van een muzikale uitvoering naar de voorgrond brengt, en elke emotie in die weergave blootlegt.

infinity2

Techniek

Crystal Cable Infinity bestaat uit negen coaxiale geleiders: drie per stuk voor positief, neutraal en aarde. Ze zijn elegant in elkaar geweven in een perfect symmetrische matrix die een absolute geometrische consistentie behoudt. Een dergelijke constructie is bestand tegen geïnduceerde RF-vervorming en houdt magnetische interferentie buiten je systeem.

Alle geleiders zijn afzonderlijk afgeschermd om ze mechanisch te beschermen en extra bescherming te bieden tegen interferentie van buitenaf. Elke centrale geleider met massieve kern is gemaakt van het zuiverst mogelijke zilver: een enkel oneindig (‘infinite’) kristal, zonder grenzen en zonder opdringerige verontreinigingen. Die kern wordt vervolgens omgeven door twee gevlochten lagen die een mix bevatten van oneindig zilver en een zilver-goud legering. Deze innovatieve en complexe constructie combineert de voordelen van massieve geleiders en de twee meest geavanceerde metaalformules van Crystal Cable. Samen creëren ze een supergeleider met ultralaag verlies en bijna nul weerstand, en een kabel die bovendien een verwaarloosbaar lage bronimpedantie biedt.

Infinite performance

Met de Infinity netsnoeren die je systeem van energie voorzien, ervaar je wat we alleen maar kunnen omschrijven als oneindige prestatie: de laagst denkbare ruisvloer, levendige klankkleuren, detailrijke instrumentale texturen en levensechte dynamiek. “Het levert audioclimaxen die hoger liggen dan wat we gewend zijn – met niet alleen een grotere muzikale intensiteit, maar ook de subtiele kracht van ieder woord en iedere noot in een muziekstuk om je naar een nieuw niveau van emotionele beleving te brengen.”

Muziek heeft een oneindige kracht die “beweegt”.
Laat Crystal Cable Infinity de ware kracht van je systeem vrijgeven.

cableinfinity

Wereldprimeur & eerste indrukken

Het is geen toeval dat we dit nieuws vandaag brengen: Crystal Cable Infinity beleeft in het weekend van 12, 13 en 14 april namelijk zijn wereldprimeur op Axpona Audio Expo in Chicago. Wat dichter bij huis kan de gehele audiowereld kennismaken met deze fraaie toevoeging aan de Crystal Cable productfamilie op de High End in München, van 9-12 mei.

Interessanter dan een introductie op een audioshow ver weg is het feit dat onze Crystal Cable-dealer AudioXperience in het diepste geheim al een eerste luistersessie met de Infinity heeft mogen beleven – in de luisterruimte van Crystal Cable zelf. Erik Paulus van AudioXperience zegt daarover: “We hebben inderdaad een mooie sneak preview gekregen. Dat was erg interessant om mee te maken, want het gaat tenslotte om een hele bijzondere kabel, voor een hele bijzondere prijs – maar als je ziet wat er qua techniek weer mogelijk gemaakt is door het team van Crystal Cable, en welke materialen er gebruikt zijn om de Infinity te kunnen ontwikkelen, dan begrijp je wel waar dat vandaan komt.”

In Nederland is AudioXperience zonder meer de grootste Crystal Cable-ambassadeur, want je kunt er onder andere de volledige Art Series vinden. “Het is dus logisch dat we zeer benieuwd waren naar het nieuwste product. Om een tipje van de sluier op te lichten voor wat betreft die eerste indrukken: we zijn zeker van plan om in te gaan tekenen op deze gelimiteerde oplage en ook de Infinity beschikbaar te stellen voor onze klanten. We hebben een flink aantal klanten die spelen met Monet, van Gogh en Da Vinci producten en daar past Infinity zeker in het aanbod.”

Uniek

“In de luisterruimte van Crystal Cable stond een hele mooie audioset klaar met de Minissimo Forte weergevers en een aansturing vanuit de Siltech SAGA-lijn. Om een goede indruk van de kwaliteiten en prestaties te krijgen, werd een A/B-vergelijk gedaan: de enige aanpassing in de set was het verwisselen van een Crystal Cable Da Vinci stroomkabel voor de nieuwe Infinity, aangesloten op de DAC.”

“Je kunt het zelf al nalezen in de bijschrijving van deze nieuwe kabel: met dank aan de unieke samenstelling van de materialen hebben ze een kabel weten te maken met een ongekend realistische weergave, waarin je alleen maar ademloos kunt luisteren naar alle details van de gekozen muziek. De schaalgrootte van de muziekinstrumenten zijn terug naar hun oorspronkelijke afmetingen en vocalen zijn man of vrouw hoog. Deze Infiniti creëert tijd en ruimte om een unieke inkijk in de muziek te geven, moeiteloos en organisch. Het is een volkomen unieke signatuur, zoals we al gewend zijn van Crystal Cable. Je ziet – en hoort – dat ook bij de Art Series en Future Dream-modellen, maar deze kabel gaat nog een flinke stap verder. Je merkt bijvoorbeeld dat ‘grounding’ steeds belangrijker geworden is in de doorontwikkeling, het naar beneden halen van de ruisvloer. Deze kabel is stil – waardoor je simpelweg veel meer hoort. De Infinity is een product zoals geen ander en ontworpen voor de ware fijnproever waarvoor alleen het beste goed genoeg is.

“Ook dat laatste raakt aan de filosofie van Crystal Cable. De toepasbaarheid van hun kabels is extreem groot: door R&D zorgen ze voor producten die altijd en overal hun meerwaarde bewijzen. De correlatie tussen het meetkundige en de klank weten ze als geen ander te combineren, iets dat we ook bij een luidsprekerfabrikant zoals Magico en YG Acoustics zien.”

Infinity wordt een limited edition product met 200 unieke genummerde exemplaren. Voorbestellingen kunnen vanaf 15 april worden aangevraagd. De eerste leveringen starten na de audioshow in München volgende maand.

De prijzen van dit zeer exclusieve product zijn op aanvraag, informeer gerust bij uw Crystal Cable dealer voor de prijzen of als u meer wilt weten over Crystal Cable in uw systeem. Onze dealers helpen u graag!

Bekijk hier de brochure.

crystalcableinfinity