“De Minissimo Forte is een mijlpaal in het design van standluidsprekers.” Een dermate lekkere kop dat we ‘m in de eerste zin van de intro nog maar eens herhalen. Het betreft hier de conclusie van een uitgebreide review van Crystal Cable’s nieuwste luidspreker, uit de papieren pagina’s van Music Emotion en nu ook in zijn volledigheid te lezen op de digitale pagina’s van fwd.nl.

“Meerdere innovatieve technische oplossingen en een perfecte afstelling van de crossover hebben geleid tot een natuurgetrouw en fijn gedetailleerd en genuanceerd geluidsbeeld dat nooit verveelt en waarnaar je ontspannen wilt blijven luisteren”, schrijft Jan Willem Voogd in zijn conclusie. “Qua hoog- en laagweergave blijft er niets te wensen over.”

“Het kan eigenlijk niet beter. Ontwerp- en bouwkwaliteit behoren tot het beste van het beste. Zowel qua uiterlijk als geluid is de Minissimo Forte beeldschoon. Ze vormen daarmee wereldwijd een nieuwe referentie in deze luidsprekerklasse. De investering, 20.000 euro per paar, is het alleszins waard. Vergeet ook niet dat de combinatie met de Crystal Cable Arts Series Da Vinci-luidsprekerkabel bijna vanzelfsprekend is. De kwaliteit ervan is niet te overtreffen.”

Je leest de hele review hier.