IT’S HAPPENING. 2020 staat daadwerkelijk voor de deur. TwintigTwintig. Het bizarre toekomstjaar dat beelden oproept van hologrammen, teleportatie, zelfverwerkend afval en zelfstrikkende schoenen. We kunnen niet wachten wat dat futuristische jaartal ons op audiogebied zal gaan brengen. Voor nu blikken we graag met jullie even terug op het (bijna) afgelopen kalenderjaar, want ook in 2019 is er namelijk veel gebeurd!

SME opgenomen in ons pakket

Laten we beginnen bij een van de oudste maar mooiste nieuwtjes uit 2019: de komst van het prachtige platenspelermerk SME. We hadden (en hebben!) met het Duitse Clearaudio natuurlijk al een dijk van een analoog merk in huis, maar D&D zou D&D niet zijn als we niet altijd op de uitkijk waren naar de best mogelijke combinatie van high-end audiomerken. Daarom verwelkomden we aan het begin van het jaar deze schitterende toevoeging aan ons assortiment.

Wie een recenter stukje nieuws – de fraaie awards voor de verschillende modellen van SME – erop naslaat, snapt natuurlijk direct waarom we voor SME gevallen zijn. Maar neem het niet alleen van ons aan; ook hifi-goeroe Harry van Dalen van Rhapsody in Hilversum is meer dan overtuigd van de kwaliteiten van het Britse merk. Harry over de toevoeging van SME in zijn luistervilla: “Een importeur moet echt iets bijdragen en verstand van zaken hebben, en ik moet er vooral goed mee door één deur kunnen, want ik ben te oud voor mensen waar ik niets mee kan – bij Hennie is het alle drie, dus toen hij met SME aan de slag ging, was ik meteen geïnteresseerd.” Je vindt SME bij Rhapsody in Hilversum, Multifoon in Rotterdam en Hanze Hifi in Zwolle, maar ook….

Uitbreiding over de grens

…bij Alpha High End in Brussel! Een tweede grote nieuwsbericht van het afgelopen jaar is namelijk onze uitbreiding naar de Belgische markt. Natuurlijk hadden we als D&D al een aanwezigheid in de Benelux – naast de winkels van Alpha High End hebben ook New Music in Brussel, Technology Factory in Antwerpen en L’Audiophile in Luxemburg een paar mooie namen uit ons aanbod. Maar we hebben ons voorgenomen om met name in België met meer speciaalzaken samen te gaan werken, dus daar hoor je in het nieuwe jaar zeker meer over. Immers, ook vanuit België is er veel vraag naar de kwaliteitskabels van Crystal, de slimme streamers van Devialet en de imposante versterkers en luidsprekers van Siltech. En natuurlijk ook naar de mobiele spelers van Astell&Kern en de analoge oplossingen van het Britse SME – de twee merken die ons assortiment vervolmaken.

Over futuristisch gesproken: heb je de Siltech Symphony al eens gezien?

Nieuwe CEO bij Siltech & Crystal Cable

Sinds 1 mei heeft International Audio Holding, het moederbedrijf van Siltech en Crystal Cable, een nieuwe CEO: Robert Winterhoff. Uiteraard gingen we eens met hem in gesprek. Waarom koos hij voor IAH? Hoe is dat vooralsnog bevallen? En wat mogen we de komende tijd van deze twee bijzondere Nederlandse merken verwachten? | Lees het interview.

D&D Dealervisits: op bezoek bij onze specialisten

In de zomer van 2019 zijn we op onze website een nieuwe rubriek gestart, waar we in 2020 zeker een vervolg aan zullen geven. Het kan je namelijk niet ontgaan zijn dat we dit jaar overgestapt zijn op een compleet nieuw online platform, met onder meer een verbeterd dealeroverzicht, veel aanvullende informatie bij onze merken, en verse extra’s zoals deze Highlights-pagina van uitgelichte producten. En bij dat nieuwe platform hoort natuurlijk mooie nieuwe content.

In de serie D&D Dealervisits gaan we daarom op bezoek bij de betere hifi-speciaalzaken in Nederland en België. Samen met onze dealers delen we een actuele stand van zaken vanuit de winkel, laten we hen aan het woord over de keuze voor de merken uit onze stal en vertellen we wat meer over onze samenwerking. Via de volgende links kun je de artikelen bij de betreffende speciaalzaken nog eens nalezen: Multifoon | AudioXperience | Hifi Solutions | Rhapsody.

Proost, de allerbeste wensen, en op naar een fantastisch 2020!