Crystal Cable, het bedrijf achter een toenemend aantal veelgeprezen audioproducten, brengt net als zus Siltech twee nieuwe netwerkkabels op de markt. Zoals je mag verwachten van de audiokabelspecialist gaat het om twee zeer bijzondere nieuwe toevoegingen.

Streaming muziek draait allemaal om gemak, maar het kan – en moét – ook om kwaliteit gaan. De toenemende beschikbaarheid van opnames en bestandsformaten in hoge resolutie heeft de hele kwestie van netwerk- en data-integriteit stevig in de schijnwerpers gezet. Net als alle andere digitale kabels in een systeem is ook de gegevensoverdracht van netwerkkabels ongelooflijk gevoelig voor kleine variaties in amplitude en afstand. Deze kunnen het drama, de vitaliteit en de echte emotie uit een audioweergave stelen door het verbergen van muzikale nuances, het bleken van kleuren en het afvlakken van dynamische contrasten. Het is bovendien belangrijk om te beseffen dat hogere datasnelheden ook kwetsbaarder zijn voor interferentie van buitenaf. Daarom is het behoud van de data-integriteit belangrijker dan de overdrachtssnelheid bij het streamen van muziek.

Met deze kennis in het achterhoofd heeft Crystal Cable twee nieuwe netwerkkabels ontworpen. De gebruikte materialen, isolatie en afscherming en de constructie van de kabels zijn wat de netwerkkabels van Crystal Cable onderscheidt. De geleiders van de CrystalNetwork Diamond kabel zijn bijvoorbeeld gemaakt van de in eigen huis ontwikkelde zilver-goudlegering, terwijl de CrystalNetwork Absolute Dream geleiders heeft die gemaakt zijn van de allernieuwste generatie monokristalzilver. Beide materialen elimineren microverstoringen die de signaalkwaliteit bedreigen. De zeer effectieve isolatie is afkomstig van het hoogzuivere Crystal PTFE, terwijl de dubbellaagse afscherming de ultieme bescherming tegen interferentie biedt. Voor een optimale signaaloverdracht is elke kabel ook voorzien van robuuste, volledig afgeschermde RJ-45-connectoren.

De nieuwe netwerkkabels beschermen de dynamische invloeden en dramatische contrasten die muziek tot leven brengen door de meest delicate details en texturen in audiobestanden te behouden. De gloednieuwe Crystal Cable netwerkkabels zijn nu beschikbaar.

Prijzen
CrystalNetwork Diamond: € 720 (1m), € 950 (2m) en € 115 voor iedere extra 50 centimeter
CrystalNetwork Absolute Dream: € 1.450 (1m), € 1.900 (2m) en € 225 voor iedere extra 50 centimeter