De Astell & Kern A&ultima SP3000 is een niet te missen high-end muziekspeler voor wie in die productcategorie naar een nieuwe oplossing zoekt, aldus het team van DA MAN. In het jongste nummer van het magazine voor mode en fashion – uitgegeven in een hoek van de wereld waar personal audio en digital audio players een behoorlijk marktaandeel hebben – vind je het vlaggenschip van A&K in de absolute top van het segment, met slechts drie andere concurrenten. Dat zijn bovendien niet de minste namen; Sony (de NW-ZX707 Walkman), iBasso (de DX320) en de FiiO M11 Plus.

De beste DAP’s: Digital Audio Players

Tegenwoordig gaat de technologie razendsnel vooruit en de wereld van het afspelen van audio vormt daarop geen uitzondering. Met de opkomst van streamingdiensten en Bluetooth-hoofdtelefoons lijkt het misschien alsof digitale audiospelers een relikwie uit het verleden zijn geworden. “Schijn bedriegt, want in 2023 zijn er spelers die boven de rest uitstijgen en hun troon terugveroveren als de beste digitale audiospeler op de markt…”

“De A&ultima SP3000 is het vlaggenschip van Astell&Kern en is de essentie van alles wat het bedrijf de afgelopen meer dan 10 jaar heeft geleerd en ontwikkeld”, aldus DA MAN. “Dankzij een Snapdragon 6125 Octa-core processor en 8GB DDR4 geheugen biedt het apparaat bovendien een signaal-ruisverhouding (SNR) van 130dB zodat de luisteraar de zuivere en pure delicatesse van geluid kan voelen. | Je vindt de volledige top 4 van DA MAN hier.

Over de Astell & Kern A&ultima SP3000

Astell&Kern heeft met de A&ultima serie de standaard gezet voor perfect geluid op basis van de allerlaatste innovatieve technieken. Zo is het de eerste draagbare muziekspeler die de nieuwe vlaggenschip AK4499EX DAC-chip van het Japanse AKM gebruikt. De AK4499EX heeft een HEXA DAC-structuur die digitale en analoge signaalverwerking volledig van elkaar scheidt. Er is ook een onafhankelijke dubbele audioschakeling met volledige scheiding van gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen. A&K heeft naar eigen zeggen alles uit de kast getrokken om een authentiek, ruisvrij geluid te produceren. De opgegeven S/R-verhouding is 130 dB met gebruik van de gebalanceerde uitgang. De kanaalscheiding is maar liefst 145 dB.

Lees ook deze review van de SP3000 in het gezaghebbende trustedreviews.com

De SP3000 in vogelvlucht

  • ‘s Werelds eerste gebruik van roestvrij staal 904L voor DAP-materiaal
  • ‘s Werelds eerste DAP met volledige scheiding van digitale en analoge signaalverwerking, met dank aan de flagship DAC-chip AK4499EX van Asahi Kasei
  • Verbluffende audioprestaties met onafhankelijk dubbel audiocircuit
  • Uitgerust met High-Performance Qualcomm Snapdragon 6125 Octa-Core CPU
  • Nieuwe ervaring in de grafische gebruikersinterface
  • Ondersteuning voor aptX-HD en LDAC

Je vindt meer informatie over de A&ultima SP3000 op deze pagina. Of kijk hier voor de exclusieve Copper Edition van de SP3000, een speciale uitvoering van de flagship speler. En wist je dat ze bij Esquire in het voorjaar al twéé A&K’s in hun toplijstje hadden gezet…?