Astell&Kern introduceert vandaag de A&ultima SP3000 Copper, een exclusieve uitvoering van de ultieme draagbare muziekspeler in zuiver koper voor ‘een luxe afwerking en een uitzonderlijk geluid’. De special edition verschijnt meteen volgende maand op de markt, naast de reguliere SP3000, en heeft ook nog eens dezelfde adviesprijs.

Met de A&ultima SP3000 in zijn ‘standaard’ uitvoering hadden de Zuid-Koreaanse specialisten van Astell&Kern de mogelijkheden en draagbare audioprestaties van A&K al naar een nieuw niveau getild, maar nu zijn ze nóg een stapje verder gegaan…

A&ultima SP3000 Copper Limited Edition

De nieuwe A&ultima SP3000 Copper is een speciale versie van de bekroonde luxe draagbare muziekspeler, met de hand afgewerkt in zuiver koper. De SP3000 Copper is verkrijgbaar in een oplage van slechts 1.000 stuks, dus op = op.

‘Waarom koper?’, zo vroegen we het team van Astell&Kern. “Koper heeft niet alleen een prachtige afwerking, maar biedt ook technische voordelen zoals uitstekende elektrische geleiding en afscherming, wat dan weer bijdraagt tot uitstekende audioprestaties.”

Het materiaal is echter moeilijk te bewerken omdat het gemakkelijk kan oxideren. Je zal het daarom niet snel in een standaarduitvoering tegenkomen. “Astell&Kern gebruikt voor de SP3000 Copper alleen zorgvuldig geselecteerd, 99,98% zuiver koper, waarop vervolgens een meerlaagse coating wordt aangebracht die corrosiebestendig en duurzaam is, zonder de koperglans te doven. De hand-finish expertise bij het toepassen van deze technieken – vooral rond de horloge-stijl kroon van de speler – weerspiegelt A&K’s aandacht voor detail.

De A&ultima SP3000 Copper is naar verwachting vanaf medio april bij onze dealers te vinden en heeft een adviesprijs van €4.299, net als de SP3000 zoals je die al kent.

AK-Copper