Review Astell&Kern A&ultima SP3000: “Een genot om naar te luisteren”

Dit is een preview van de recensie van Simon Lucas op trustedreviews.com. De volledige review lees je hier.

“Astell&Kern is niet vreemd van een oogstrelend prijskaartje – maar met de SP3000 digitale audiospeler heeft het zichzelf overtroffen. Je dacht dat de prijs van de SP2000T die ik eind 2021 besprak optimistisch was? Deze nieuwe SP3000 is bijna twee keer zo duur. Wat krijg je dan precies voor 3799 pond van Astell & Kern? Gewoon een digitale audiospeler? Er is toch wel meer voor nodig?

De Astell&Kern A&ultima SP3000 (om het zijn volledige en borderline-incoherente naam te geven) is nu te koop, en in het Verenigd Koninkrijk kost hij een angstaanjagende £3799. In de Verenigde Staten moet je een slechts iets smakelijker bedrag van 3699 dollar neerleggen om er een te bemachtigen, terwijl je in Australië AU$5499 betaalt.

Het spreekt voor zich dat dit erg veel geld is voor iets dat op het eerste gezicht niets doet wat je smartphone niet kan. Dus waarom zou je de prijs van een mooie tweedehands auto ophoesten voor een draagbare muziekspeler?

Allereerst: waar denk je aan bij het woord ‘draagbaar’? Want hoewel de SP3000 duidelijk draagbaar is – hij kan met één hand worden opgepakt en gemakkelijk van plaats naar plaats worden verplaatst – voldoet hij misschien niet aan jouw idee van het woord.

Met zijn 493 gram en 139 x 82 x 18 mm (HxBxD) past hij zeker niet in een jaszak, en zijn puntige metalen hoeken zijn ook geen vriend van kleding. Ja, hij wordt geleverd met een tactiele (en ongetwijfeld kostbare) beschermhoes van de Franse leerlooier ALRA, wat een beetje helpt – maar hij is gemaakt van geitenleer, wat vegetarische audiofielen die geld willen uitgeven aan Astell&Kern niet enthousiast zal maken.”

Lees verder.

ak-sp-3000-1

ak-sp-3000-2