Het vooraanstaande internationale magazine Esquire heeft de beste MP3-spelers op een rijtje gezet. “Een digitale audiospeler kopen heeft anno 2023 absoluut niets te maken met gemak; dat laten we over aan de smartphones”, schrijven ze. “Dus, wat is dan de aantrekkingskracht van een speciaal apparaat voor muziek in een tijd waarin enorme bibliotheken van albums slechts een klik verwijderd zijn via het apparaat dat je al op zak hebt? Nou, ze zijn er voor de audiofielen, de verzamelaars, de liefhebbers en iedereen die niet wil dat zijn luisterervaring altijd maar bepaald wordt door algoritmes, of onderbroken door TikTok.”

Hoewel we term ‘MP3-speler’ niet noodzakelijk toejuichen, aangezien Astell&Kern zich in de markt van high-end DAP’s (Digital Audio Players) bevindt en het tot haar doel heeft gemaakt om weergaveniveau van mp3’tjes vér te ontstijgen, dekt het natuurlijk wel mooi de lading. In het overzicht van Esquire kan het merk dan ook niet ontbreken. 

In het toplijstje vind je onder meer de Sony Walkman NW-A306 en de FiiO M11 Plus. Veel interessanter natuurlijk is het feit dat onze vrienden van Astell&Kern maar liefst twee keer in het lijstje staan: met de SP3000 én de SR25 MkII. Wij zetten ze daarom ook graag nog even in de schijnwerpers. 

A&K SP3000

Astell&Kern heeft met de A&ultima serie de standaard gezet voor perfect geluid op basis van de allerlaatste innovatieve technieken. De A&ultima SP3000 is hét paradepaardje van die lijn, die ‘de essentie vangt van alles wat de afgelopen 10+ jaar hebben geleerd en ontwikkeld op het gebied van digitale muziekverwerking’. 

“De SP3000 straalt luxe uit en is een roestvrijstalen béést van een digitale audiospeler”, aldus Esquire. Niet alleen voorzien van de bijzondere HEXA-Audio Circuitry architectuur, maar tevens ’s werelds eerste DAP met onafhankelijke Dual Audio opbouw. De mobiele high-end speler maakt gebruik van alle allernieuwste audiotechnologieën om je de overweldigende impact van muziek te kunnen laten voelen. | Meer over de A&K SP3000

ak-sp-3000-1

A&K SR25 MkII

“Hoewel de SR25 technisch gezien het “instapmodel” van het merk is, heeft hij alle gebruikelijke Astell & Kern magie”, aldus Esquire. “Een leuke eigenschap is dat hij het gebruik van een 4,4 mm gebalanceerde audiokabel ondersteunt (wat de kwaliteit, de bas en het dynamische bereik van uw muziek verbetert door interferentie of vervorming te beperken) en natuurlijk werkt hij met alle gebruikelijke hoge-resolutie audioformaten.”

Ook bij de SR25 MkII staat hifi-geluid dus centraal. Het meest onderscheidende kenmerk van de Astell&Kern A&norma productlijn is de compacte vormfactor. De SR25 MKII biedt bovendien een gedetailleerder geluid dan zijn voorganger, waardoor elk instrument en elke stem duidelijk perfect tot uiting komt. | Meer over de A&K SR25 MkII

Je leest het hele Esquire-artikel hier. 

astellnkern-sr25