In het voorjaar van 2020 introduceerde Astell&Kern met de A&norma SR25 een hele fraaie instap-DAP, ofwel Digital Audio Player. Van die high-end muziekspeler verschijnt nu een MkII-uitvoering, vanaf medio november bij de D&D-dealer te vinden met een adviesprijs van 899 euro. De MkII ondersteunt de audiofiel onder meer met een 4.4 mm gebalanceerde uitgang als upgrade ten opzichte van zijn populaire voorganger, maar we vertellen je uiteraard graag meer over de verbeteringen.

A&norma SR25 MkII: Pocket Powerhouse

Net als bij de gehele Astell&Kern-serie staat ook bij de SR25 MkII hifi-geluid centraal: uitzonderlijke audioprestaties levert aan een breed scala van kritische muziekliefhebbers.  Het meest onderscheidende kenmerk van de Astell&Kern A&norma productlijn is de compacte vormfactor. De SR25 MKII biedt echter een gedetailleerder geluid dan zijn voorganger, waardoor elk instrument en elke stem duidelijk tot uiting komt.  

 De reeds genoemde 4,4 mm gebalanceerde uitgang zorgt voor veelzijdigere aansluitmogelijkheden. Het biedt een verbeterd dynamisch bereik en basrespons, ondersteunt een breed geluidsbeeld en registreert alle subtiele details in de audiobron. Daarnaast wordt LDAC nu ondersteund, in aanvulling op Qualcomm aptX HD-ondersteuning in de eerdere modellen, wat resulteert in echte audiofiele geluidskwaliteit. Ook is er voorzien in een energiezuiniger ontwerp, wat resulteert in 20 uur ononderbroken kunnen afspelen. ReplayGain zorgt op zijn beurt automatisch voor een constant volume. 

“De SR25 MKII behoudt alles wat we zo goed vinden aan de SR25, en voegt daar nieuwe designkenmerken aan toe”, aldus het team van A&K. “Hij produceert altijd en overal de beste geluidskwaliteit.”

Beter geluid.  Vertrouwd gevoel.

Niet alle DAC’s klinken hetzelfde. De SR25 MKII levert over de hele linie verbeterde prestaties ten opzichte van de SR25, inclusief basrespons, dynamisch bereik, soundstage, imaging en meer. De SR25 MKII maakt gebruik van de nieuwste audio-ontwerptechnologie van Astell&Kern voor een helder en natuurlijk geluid met hoge resolutie met een aanzienlijk duidelijker gedefinieerd hoog en laag, wat luisteraars een diepere, rondere klank biedt.

 Bit-to-Bit weergave is beschikbaar in modellen tot en met de SR25 MKII 32 bit 384 kHz.  Native DSD-audio is beschikbaar tot 11,2 MHz, voor ongecomprimeerde geluidskwaliteit die trouw blijft aan de oorspronkelijke intentie van de artiest, in hoge resolutie en met minimale vervorming. Met naadloze afspeelprestaties die native DSD256 tot 32 bit/384 kHz ondersteunen haal je nog meer uit je muziek, terwijl je met 2,5 mm, 3,5 mm én 4,4 mm uitgangsopties een nog grotere verscheidenheid aan apparaten kunt aansluiten.

De A&norma SR25 MKII erft de algemene ontwerpidentiteit van het A&norma SR25-model en benadrukt de ritmische vrijheid van muziek door de harmonieuze combinatie van ontwerpelementen. Dat is een lange zin om te zeggen: een erg fraai design weer van A&K. 

De A&norma SR25 MkII is per november bij de D&D-dealer verkrijgbaar voor € 899,- en de case € 69,-