Fan van de A&K SR15 instap-DAP (Digital Audio Player)? Dat treft, want de specialist op het gebied van mobiele hi-res spelers heeft in dezelfde serie een nieuw model geïntroduceerd: de A&K A&norma SR25.

De A&K SR25 vervangt succesnummer SR15, die in de voorbije twee jaar meer dan een paar prijzen in de wacht heeft gesleept. De nieuwe goedkoopste speler van het Koreaanse bedrijf heeft als doel de prestaties van de huidige line-up op instapniveau te verbeteren door middel van een reeks verbeteringen aan zowel de hardware als de software aan te brengen.

Ten eerste ondersteunt de SR25 in tegenstelling tot zijn voorganger native DSD256 en 32-bit/384kHz audio, waar de SR15 32-bit bestanden downsamplede voor 24-bit weergave, en DSD128 bestanden converteerde naar PCM 24-bit/176kHz. Het is bovendien de eerste &K die Sony’s hi-res-verzendende LDAC Bluetooth-codec ondersteunt. Daarnaast is er een nieuwe Performance mode om de geheugenfunctie van het systeem automatisch te optimaliseren op basis van de gegevensgrootte van het afgespeelde nummer. De fabrikant zegt dat deze methode voorkomt dat de geluidskwaliteit in het gegevenstransmissieproces verloren gaat tijdens het afspelen van bestanden met een hogere resolutie

De SR25 beschikt ook over een snellere Quad-core CPU, gekoppeld aan de Dual Cirrus Logic CS43198 Master Hi-Fi level DAC die we al kennen van de SR15, en maakt gebruik van nieuw ontworpen circuits om de geluidskwaliteit te verbeteren. Het 3.6in HD-scherm is ‘new & improved’, terwijl de batterijlevensduur tot maar liefst 21 uur is opgeschroefd. Dat maakt het met stip de langste batterijlevensduur van een A&K-speler; zo’n twee keer die van de SR15 of bijvoorbeeld de AK70 MKII.

Tot slot beschikt de SR25 over veel van de bekende pluspunten van de SR15, waaronder ondersteuning voor MQA-technologie, een Android-besturingssysteem (inmiddels in versie 9.0) waarmee de installatie van muziek-apps via Open APP kinderspel is, en een esthetisch gelijkaardig aluminium chassis ( ‘Moon Silver’). De A&K A&norma SR25 is per direct verkrijgbaar voor een verkoop adviesprijs van €799.