De Golden Ear Awards (niet te verwarren met luidsprekermerk GoldenEar) zijn de jaarlijkse prijzen van The Absolute Sound (TAS), wat op zijn beurt weer zo’n beetje het meest gerenommeerde audiomagazine ter wereld is. Waarom vertellen we je dat? Omdat de analoogspecialisten van het Duitse Clearaudio een Golden Ear 2022 in de wacht hebben gesleept, en wel voor de Charisma V2 cartridge. 

“Deze cartridge hééft het”, aldus Neil Gader van The Absolute Sound. “Gepromoot als het absolute ‘MM-meesterwerk’ van Peter Suchy (oprichter Clearaudio), bevestigt de Charisma V2 bij het beluisteren direct dat deze bewering niet overdreven is.” 

De Clearaudio Charisma V2 is een Moving Magnet-element (vandaar de uitspraak ‘MM-meesterwerk’) van hoogwaardige kwaliteit, voorzien van met diamant gedoteerde boornaalddrager en een uitgangsspanning die elke MM-phonoversterker gemakkelijk weet aan te sturen. De Charisma V2 kent uitstekende frequentieresponsen en een maximale kanaalscheiding. De ebbenhouten kast met nikkelzilveren inleg ontziet ongewenste resonanties en biedt een geluidservaring die, zeker voor een MM-element, uitzonderlijk charismatisch en onovertroffen in zijn klasse is.

“Naturalistisch en gedetailleerd biedt Charisma klassieke bloei in het middengebied en beeldstabiliteit, maar ook een volledig palet aan klankkleuren, dynamische elektriciteit en top-end zoetheid,” zo gaat Gader verder in zijn lofzang. “Er zijn geen dode hoeken en de tracking is uitstekend.” 

De Charisma V2 kost €1.900.

Je leest het hele Gouden Oordeel op de website van The Absolute Sound.