We houden van toplijstjes, en worden spontaan enthousiast als we midden in de zomer op een fraai overzichtje gewezen worden – want dan hoeven we niet tot december te wachten, traditioneel toch dé lijstjesmaand. In dit geval gaat het om het lijstje ’10 van de beste platenspelers om te kopen in 2023’ van het Engelse The Week magazine. 

Platenspeler top 10

Uiteraard kunnen in zo’n overzicht giganten als Pro-Ject of Audio-Technica niet ontbreken, is de laatste innovatie van Technics de jury niet ontgaan en is ook Rega uit het thuisland van The Week vertegenwoordigd, maar we zijn trots dat Clearaudio met de innovatieve Concept MM onderdeel is geworden van het overzicht. 

Om het stuk te citeren: “Als je op zoek bent naar de ultieme geluidskwaliteit, dan is deze meervoudig bekroonde platenspeler de beste om je geld aan uit te geven. Aan de slag gaan met de speler is veel eenvoudiger dan veel van zijn topklasse rivalen, omdat de meeste variabelen al in de fabriek voor je zijn ingesteld.” 

Kijk hier voor het hele lijstje.

clearaudio-concept

Clearaudio Concept MM

Met de Clearaudio Concept MM hebben de Duitse specialisten een nieuwe standaard gezet in de wereld van platenspelers: prachtig afgewerkt en voorzien van de beste onderdelen om een perfect geluidsbeeld te creëren. De Concept is uitgerust met een innovatieve toonarm en een wrijvingsloze magnetische lager. Een MM-element van zeer hoge kwaliteit maken de platenspeler compleet. De aanvulling ‘MM’ staat voor Moving Magnet. MM en MC (Moving Coil) zijn verreweg de meest voorkomende elementen. 

Keuze tussen de twee wordt veelal gemaakt op basis van prijs, kwaliteit en de match met de draaitafel, evenals de toonarm en de hifi-set. Wil je meer weten over de verschillen tussen MM en MC, lees dan deze uitleg op HIFI.NL.

Alle instellingen zijn reeds in de fabriek gedaan. Het enige wat je dus nog hoeft te doen is de platenspeler aan te sluiten en te genieten van je favoriete muziek!

De Concept MM in een notendop;

  • Absolute perfectie in afwerking, handwerk uit Duitsland
  • Innovatieve technologie en materialen 
  • Wrijvingsloze magnetische lager technologie 
  • Alle parameters volledig aangepast in de Clearaudio fabriek
  • Drie snelheden mogelijk: 33 1/3, 45 en 78 RPM

Wil je meer weten over Clearaudio? Kijk dan op onze Clearaudio merkenpagina www.dendaudio.nl/clearaudio/ of op de website van het merk zelf, www.clearaudio.de.