Sound Kitchen is een uniek concept in Rotterdam’s Little C, de nieuwe woonwijk aan de Coolhaven met spectaculair uitzicht op de Euromast. Je vindt er een uitgebreid assortiment hoofdtelefoons, van bedrade en draadloze in-ears en over-ears voor lange muzieksessies tot de ideale modellen voor gamen of sporten – met alles er tussenin. 

Uiteraard is daarbij ook volop aandacht voor apparatuur om je favoriete muziek in hoge kwaliteit af te spelen, zoals de streamers van Audiobyte en HiFi Rose, en de hoofdtelefoonversterkers van onder andere Violectric, Lotoo, Enleum, Shanling en Feliks Audio. Meer dan genoeg head-fi dus, maar Sound Kitchen is daarnaast óók nog een hippe koffiebar met eersteklas koffie en een VIP-buffet aan zoetigheden. 

Alsof die optelsom niet voldoende is, heeft het team van Sound Kitchen er onlangs voor gekozen om één luidsprekermerk aan het aanbod toe te voegen. Inderdaad, Devialet. 

Devialet: eenzame all-star

Vooruit, door Devialet een ‘luidsprekermerk’ te noemen doe je de Expert Pro-serie digitale versterkers waar het allemaal mee begon natuurlijk veel te kort. In de setting van Sound Kitchen vind je echter geen ‘gewone’ versterkers, maar alleen hoofdtelefoonversterkers. Logisch. En die heeft Devialet niet, maar met de Gemini en sinds medio september ook de Gemini II zijn de Fransen natuurlijk wél goed vertegenwoordigd in de markt voor hoofdtelefoons. En omdat ze bij Sound Kitchen zo onder de indruk zijn van de Devialet Phantom, is Devialet het énige merk dat luidsprekers aan het aanbod van de head-fi boetiek toe mocht voegen. Je vindt er daarom meerdere uitvoeringen van de Phantom (die we voor de volledigheid nog eens op een rijtje gezet hebben), maar ook de Devialet Mania high-end portable speaker én de Dione soundbar. Enfin, eigenlijk alles dus – behalve de versterkers. 

soundkitchen-home-cinema

Om die overduidelijke voorliefde voor de audioprestaties van Devialet te onderschrijven, heeft het team van Sound Kitchen iets heel bijzonders gedaan. De speciaalzaak in Little C is namelijk de eerste plek in Nederland, en misschien wel ver daarbuiten met een dedicated home cinema rondom louter Devialet. Midden in de winkel vind je een af te sluiten ruimte met een comfortabele bank en een grote televisie, waar sinds kort niet twee, niet vier of vijf – nee, maar liefst zéven stuks Devialet Phantom II Custom opgesteld staan. 

Voor de volledigheid: dat zijn twee voorkanalen (aan weerszijden van het tv-meubel, fraai balancerend op hun Phantom II Legs), een centerspeaker op het midden van dat meubel, twee achterkanalen op de perfecte hoogte aan de muur achter de bank én twee Dolby Atmos hoogtekanalen links en rechts boven de televisie. 

Devialet Custom Home Cinema

Maar wacht eens, Custom? Jazeker, misschien dacht je dat we al volledig waren met ons recente overzicht, maar dan ken je Devialet nog niet. De Phantom II Custom is een op maat gemaakte editie bedoeld voor commerciële en residentiële projecten en voldoet aan professionele aansluitnormen op basis van een gebalanceerde analoge aansluiting of Dante. De oplettende lezer begrijpt daarmee dat de Phantoms – toch een wireless speaker – in de opstelling bij Sound Kitchen bekabeld zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Integendeel, het blijkt een garantie voor ongeëvenaard geluid en totale betrouwbaarheid. 

Uiteraard is de aansturing op vergelijkbaar niveau. In het geval van de Phantom Home Cinema bij Sound Kitchen is dat een stevige JBL Synthesis-processor met Dante uitgangen, vooral bekend in Custom Install-toepassingen (en dus uitstekend passend bij een set-up met 7 Custom-speakers). Dante wordt gebruikt voor grote pro-installaties, denk daarbij gerust aan concertzalen en clubs, of villa’s van rijke Amerikanen – om je een idee te geven hoe serieus de ‘thuisbios’ (wat heet) met Phantoms genomen wordt in Rotterdam. 

We kunnen je nu in geuren en kleuren gaan vertellen wat onze eigen ervaring was met de Devialet Phantom Home Cinema bij Sound Kitchen. Dat kunnen we ook prima doen, gebaseerd op filmbelevingen met Top Gun: Maverick en Guardians of the Galaxy Vol. 3, of een uitgebreide luistersessie met het nieuwe werk van Eefje de Visser, afgespeeld via Roon. Maar een opstelling als deze moet je echt een keer zelf beleven. Want je bent anno nu vast niet meer verbaasd om te lezen hoeveel kracht en vermogen een Devialet Phantom weet te produceren, maar een home cinema-toepassing waarbij de toch relatief kleine Phantom II de bekende rijkdom aan detail en dynamiek combineert met een dergelijke vette laagweergave (uit 3 liter aan speaker!) is iets wat je gehoord en gevoeld moet hebben. 

En dat kan!

black-devialet-phantom

Devialet Experience: doorlopende demonstraties op zaterdag 28 oktober, 09.00 – 18.00u

Op zaterdag 28 oktober aanstaande ben je namelijk van harte uitgenodigd bij Sound Kitchen in Rotterdam om de Phantom Home Cinema zelf eens aan het werk te horen. 

De gehele dag door is Phantom Home Cinema te beluisteren. Dat doen we uiteraard, hoe kan het ook anders bij Sound Kitchen, onder het genot van al het lekkers dat deze nieuwe hotspot in Rotterdam te bieden heeft. De deuren zijn tot 18.00 uur geopend, zodat er vanaf de tweede helft van de middag ook nog genoten kan worden van een fraai glas wijn.

Als klap op de vuurpijl zal Sound Kitchen samen met D&D een setje van de gloednieuwe Devialet Gemini II weggeven, uitgevoerd in zwart of wit. Wat je daarvoor moet doen? Kom langs, dompel je onder in de unieke Phantom Home Cinema opstelling en laat – als je alle decibellen en de indrukwekkende laagweergave hebt overleefd – de gastheren weten hoe de kennismaking met de Devialet Phantoms jou bevallen is. Weet jij deze belevenis het beste in woorden te vatten? Dan ga je niet alleen een ervaring rijker naar huis, maar mag je jezelf ook de trotse bezitter van een set Gemini II high-end in-ears noemen!

Wie tot slot nog niet genoeg getriggerd is door een 7-koppige Phantom-opstelling kan bij een bezoekje aan Sound Kitchen ook ‘gewoon’ naar de Devialet Dione komen luisteren. Niet via de krachtige JBL, maar gewoon met HDMI Arc rechtstreeks de tv in bewijst ook deze Devialet dat een heel imposant laag niet noodzakelijk uit een hele dikke behuizing – of een batterij aan subwoofers – hoeft te komen. En laten we niet vergeten dat er buiten de home cinema-ruimte in het midden van de winkel ook meer dan genoeg te zien, beluisteren en zelfs proeven valt. Een bezoekje is dus sowieso een aanrader!

Devialet Experience: doorlopende demonstraties op zaterdag 28 oktober, 09.00 – 18.00u, bij Sound Kitchen in Rotterdam. Adres: Samuel Soesmanstraat 52, Rotterdam.

Allround experience

Sound Kitchen is meer dan een walhalla voor head-fi alleen. Ben je op zoek naar een allesomvattende zintuiglijke ervaring? De vakkundige barista’s aan de Samuel Soesmanstraat serveren met trots de beste koffie van Manhattan Coffee Roasters, Jing en Twenties Tea, verfrissende limonades van Loopuyt, huisgemaakte warme chocolademelk en zoetigheden van chefkok Francois Geurds en de pastries van Harvest Café.
Ga het vooral zelf eens ervaren!

Sound Kitchen
Samuel Soesmanstraat 52
3015 GL Rotterdam
Tel: 010 310 7945

info@the-soundkitchen.com
www.the-soundkitchen.com

Facebook: https://www.facebook.com/TheSoundkitchen.NL

Instagram: https://www.instagram.com/thesoundkitchennl/ 

soundkitchen-home-cinema-2