We hebben ze al heel eventjes mogen bekijken en natuurlijk beluisteren, maar mogen het nieuws nu ook met jullie delen: Devialet introduceert vandaag internationaal de Gemini II, de nieuwe generatie van de prijswinnende high-end in-ears van het merk. En jij kan ‘n setje winnen! De winactie vind je onderaan deze pagina, want graag stellen we de nieuwe Gemini’s (en natuurlijk hoe ze verschillen van het originele ontwerp uit 2020) eerst even aan je voor. 

Devialet Gemini II

2020, het jaar dat zo lang duurde, is alweer drie jaar geleden. Dat er in drie jaar weer veel stappen gezet kunnen worden, bewijst deze II-uitvoering van de Devialet Gemini met verve. Niet zomaar een update van de V1, maar een serieuze upgrade. 

Laten we met de deur in huis vallen. De Gemini II heeft een nieuwe driver, met een diameter van 10 millimeter en een frequentiebereik van 5 Hz tot 20 kHz. Het membraan bestaat uit drie lagen polymeer en een titanium coating. Een kleine maar krachtige neodymium magneet zorgt voor de aandrijving. Actieve Wind Reductie (AWR), een in eigen huis ontwikkeld algoritme, is software die omgevings- (specifiek: wind-)geluid moet verminderen. Bovendien zijn de microfoons zo geplaatst dat de Gemini minder gevoelig is voor windgeruis. 

Devialet Gemini II -4

Meer specs

Verder is de Gemini voorzien van Adaptive Noise Cancellation (ANC) en Internal delay Compensation (IDC). Beide technieken zijn door Devialet in huis ontwikkeld. De Adaptive Noise Cancellaton houdt rekening met de vorm van het oor van de gebruiker. IDC verbetert volgens Devialet met name de weergave van hoge tonen. De gebruiker kan ook Transparancy Mode inschakelen voor het doorlaten van omgevingsgeluid.

De Gemini II wordt geleverd met vier verschillende pasvormen. Bovendien is de nieuwe generatie 22 procent kleiner dan de eerste generatie zodat de oordopjes in combinatie met een pasvorm in vrijwel elk oor goed zullen blijven zitten. Het opberg- en oplaaddoosje is 40 procent kleiner dan de eerste versie. Een in-ear die buiten wordt gebruikt moet ook enigszins waterbestendig zijn. De Gemini II is waterbestendig volgens de IPX4-norm.

Verbinding en batterij

Ondersteuning van het nieuwste in draadloze verbinding, Bluetooth 5.2 en aptX is uiteraard voorzien. Met de ondersteuning van Bluetooth 5.2. is ook multipoint connectiviteit toegevoegd, dus de Gemini II kan automatisch schakelen tussen twee apparaten, bijvoorbeeld een laptop en een smartphone. Google Fast Pair maakt verbinding eenvoudig (in de toekomst, op dit moment is de certificering gaande). Bovendien kan daarmee ook eenvoudig de Devialet Gemini App uit de Play Store worden gehaald. Voor iOS systemen is er iOS App Match. Met de Devialet Gemini App kun je zaken als de adaptieve noise canceling regelen, of het geluid personaliseren met de zesbands toonregeling. De accu’s in de oordopjes gaan circa vijf uur mee. Met de batterij van de oplaaddoos meegerekend kan in totaal circa 22 uur muziek worden gespeeld. De oplaaddoos kan draadloos worden opgeladen of met het meegeleverde USB-C kabeltje.

De Devialet Gemini II is per direct verkrijgbaar in een witte en een zwarte uitvoering voor een adviesprijs van 399 euro. De exclusieve Devialet Gemini II Opera heeft een prijskaartje van 599 euro. Ga naar een van onze Devialet-dealers voor meer informatie. 

Devialet Gemini II -1

Winactie Devialet Gemini II

Wil jij liever niet naar een dealer om het stukje spaarvarken dat bedoeld was voor een upgrade van je dagelijkse muziekconsumptie stuk te slaan? Dat treft, want in samenwerking met Progwereld vergeven we met liefde een setje van de nieuwe Gemini’s. Het enige wat je hoeft te doen is onderstaand je naam en e-mailadres achter te laten, en hopen dat je in de week van 1 november een berichtje krijgt. De actie loopt tot en met dinsdag 31 oktober 2023.