Wie op zoek is naar een goede set draadloze in-ear hoofdtelefoons ontdekt dat de markt in voorbije jaren explosief is gegroeid. Steeds meer audiofabrikanten melden zich met hun bijdrage aan de wereld van personal audio. Devialet hoort daar uiteraard bij, met een ruisonderdrukking die goed werkt en vooral een geluidskwaliteit die in vergelijking met de rest van het speelveld uitstekend mag genoemd worden.

De Franse audiofabrikant is al jaren aan de wereldtop te vinden op het gebied van versterkers en all-in-one luidsprekers, en sinds de introductie van de Devialet Gemini Earbuds hoef je niet ver te zoeken naar lovende reviews – zoals de eerder gedeelde beoordeling van HIFI.NL: ‘Klasseleidende geluidskwaliteit’. 

Ook de audio-experts van Les Numeriques deden afgelopen maand een duit in het zakje. ‘ongelooflijke passieve isolatie en actieve geluidsdemping op het niveau van de beste’, zo koppen de Fransen. Omdat de 5-sterren-recensie van Les Numeriques in het Frans is, hebben we de belangrijkste passages even vertaald.

Nog voor het activeren van de actieve ruisonderdrukking, onthullen onze luisterervaringen een eerste en zeer boeiende vaststelling: de Gemini’s bieden een ongelooflijk solide passieve isolatie. Zodra de juiste oordopjes zijn gekozen en de oortelefoons goed zijn geplaatst, kunnen zij al zorgen voor een zeer aanzienlijke demping van het lage-middengebied tot de hoogste frequenties, zodat de gebruiker een groot deel van de meest hoorbare en storende geluiden (contactgeluiden, wrijving, typen, omringende discussies…) niet meer hoort. Onze akoestische meting bevestigt dit uitstekende resultaat (…). Er zijn maar weinig echte draadloze hoofdtelefoons die dit efficiëntieniveau halen (…). Petje af.” 

Deze omstandigheden voorspellen veel goeds voor de toekomst. Zonder aarzelen activeren we de actieve ruisonderdrukking van de Gemini. Na verschillende tests in verschillende situaties (metro, trein, zeer lawaaierige straat, drukke openbare plaatsen, open ruimte…), is het resultaat niet zo revolutionair als we verwacht hadden, maar het ligt duidelijk op het niveau van de beste echte draadloze hoofdtelefoons op de markt.”

Je vindt deze review op lesnumeriques.com. Aansluitend is er een veel uitgebreidere test geschreven op het Franse audioplatform, waar de Gemini opnieuw 5 sterren kreeg – met in de conclusie: “Wie de best mogelijke luisterervaring en “actieve” isolatie in een echte draadloze hoofdtelefoon wil, vindt die hier.