Naim Audio heeft de Solstice Special Edition platenspeler gepresenteerd, een volledig systeem met draaitafel, voorversterker en voeding, in een beperkte oplage van slechts 500 sets. In de Benelux zijn zelfs maar 20 sets voorzien. De Solstice is een hele opvallende zet van Naim: het is namelijk de allereerste platenspeler van het Engelse merk, dat al sinds 1969 legendarische audioproducten op de markt brengt. Om de stap naar vinylliefhebbers te maken, werden de handen ineengeslagen met Clearaudio, dat een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de draaitafel, de innovatieve ARO toonarm en het cartridge. 

“Net als Naim heeft Clearaudio meer dan 40 jaar expertise, en diverse patenten voor haar draaitafelontwerpen op haar naam staan. Naim heeft daarom meer dan twee jaar met de Duitse specialist samengewerkt voor de totstandkoming van de Solstice Special Edition. Alle onderdelen zijn met precisie gefabriceerd door Clearaudio voor consistente en hoogwaardige prestaties”, aldus het bericht van Naim.

Naim & Clearaudio

De Engelsen, die er bij de EK-finale in Wembley niet in slaagden de Italianen opzij te zetten, hadden eerder in het toernooi wel succes met een breken van een andere ban; voor het eerst in 20 jaar werden de Duitsers weer eens verslagen. Dat de beide landen, groot in zowel voetbalcompetities als audiofabrikanten, elkaar op andere fronten erg goed weten te vinden, werd met deze mooie samenwerking weer eens bewezen. Het Britse Naim heeft namelijk voor het eerst in het bestaan van het ruim 50 jaar oude bedrijf een platenspeler gelanceerd. En wie beter dan de Duitse analoogspecialisten van Clearaudio om hen daarin bij te staan? Want terwijl de Solstice Series NVC TT phonotrap en NPX TT voeding volledig met de hand worden gemaakt bij Naim Audio in Salisbury, zijn de NVS TT draaitafel, ARO arm en Equinox cartridge nauwkeurig vervaardigd door Clearaudio. 

Onervaren op het gebied van draaitafels is Naim overigens niet: de Britten maken al jaren complementaire producten voor platenspelers. “Solstice Special Edition brengt een exceptionele en volledige muziekervaring”, zegt Naim Audio R&D Director Paul Neville. “Als je houdt van de organische en authentieke klank van vinyl, kun je die nu verbinden met de pure en passionele klanksignatuur die alleen een Naim-systeem kan brengen.”

Naim Solstice Special Edition

 

 

 

 

 

 

Naim Solstice Special Edition

Het pakket omvat naast de draaitafel, een evolutie van de iconische Naim Aro toonarm, een Equinox MC-element, Solstice NVC TT Phono voorversterker, NPX TT Voeding en een exclusief pakket aan accessoires. 

De inwendige componenten van het Equinox MC-element zijn omsloten in een aluminium behuizing, gefreesd uit een enkel blok aluminium. Het element heeft in zijn ontwerp schuine hoeken met zilverkleurige lijnen aan de buitenzijde die verwijzen naar de diamant stylus en een knipoog geven naar Naim’s klassieke ‘chrome bumper’ ontwerpen. 

Het Equinox element is een MC-element met een microline gevormde stylus – deze vorm komt overeen met het originele snijproces bij de fabricage van vinyl – voor de optimale uitlezing van hoogfrequente informatie. Om de overdracht van informatie op de lp optimaal

Naim Solstice Special Edition