We schreven enkele maanden geleden over de -toen- gloednieuwe SP2000T van Astell&Kern, de digital audio player met next-gen versterkerskills. Je kunt er hier alles over lezen, vandaag delen we graag de eerste reacties vanuit de internationale media. 

De Astell&Kern A&ultima SP2000T, zoals het apparaat voluit heet, bouwt voort op de expertise en innovaties van het merk door niet alleen de allereerste ‘Quad-DAC’ te introduceren, maar ook met een volledig nieuwe Triple Amp-systeem te komen. Dankzij die bijzondere functie kun je schakelen tussen de OP-AMP modus, een TUBE AMP-variant met buizenversterking(!) én een HYBRID AMP-functie waarmee de hoge resolutie van optie 1 en het warme, karakteristieke geluid van de buizen worden gecombineerd. Eerst de ESS ES9068AS Quad-DAC configuratie: de chips van deze DACs beschikken over ingebouwde MQA 8x rendering en ondersteunen tot 32-bit/384kHz PCM, 96k SPDIF en DSD1024 bestanden. Maar daarnaast kun je dus schakelen tussen maar liefst drie versterkermodi om het optimale geluid te vinden dat past bij de muziek waarnaar ze luisteren. 

Enfin, we zouden de inhoudelijke en technische onderdelen aan het eerdere nieuwsbericht overlaten. Nu kijken we liever hoe die baanbrekende innovaties in de markt ontvangen zijn!

Bloom Audio

“Met hun tweede digitale audiospeler release van 2021 blijft Astell&Kern innoveren met nieuwe functies en design. Eerder dit jaar kregen we de SE180 met verwisselbare All-in-One kaarten waarmee je de DAC en versterker volledig kunt vervangen, en nu hebben we de SP2000T. Wat brengt de SP2000T op tafel? Natuurlijk is er het hybride ontwerp met solid-state en buizenversterking, maar bovendien betekent de SP2000T een echte sprong voorwaarts in de bruikbaarheid van Astell&Kern-apparatuur.”

“Terwijl de laatste paar producten van Astell&Kern al sterke verbeteringen waren ten opzichte van eerdere modellen, elk met zijn eigen innovatie, tilt de SP2000T het naar een hoger niveau. Met een prachtig visueel ontwerp, geluid van wereldklasse en een echte sprong voorwaarts in zowel klankaanpassing als gebruiksvriendelijkheid is de SP2000T de beste speler van Astell&Kern tot nu toe.”

Je leest de volledige review hier

Twister6 Reviews

“De implementatie van een dubbel versterkerontwerp met een drievoudige uitgangsmodus is geen gimmick.  Als je goed luistert, kun je het verschil horen in basweergave en tonaliteit van de middentonen, waardoor je kunt kiezen tussen de originele (SP2000) solid state versterker tonaliteit en de nieuwe NuTube tonaliteit.  Maar ondanks de modus van de interne versterker, hebben we nog steeds te maken met een solide bouw, quad ESS Sabre vlaggenschip DAC’s, natuurlijke gedetailleerde tonaliteit, zeer gepolijste gebruikersinterface, semi-parametrische EQ, SE en BAL hoofdtelefoon uitgangsaansluitingen, en de mogelijkheid om niet alleen lokale bestanden af te spelen, maar ook om populaire diensten te streamen.”

Je leest de volledige, zeer uitgebreide (4 pagina’s) review via deze link

The Source AV

Online platform en webshop The Source AV is geen audio/video-medium zoals Twister6, maar een geauthoriseerde internationale dealer van Astell & Kern. Bij hen dus geen onafhankelijke redactionele review, maar wel een fraaie video met hun bijzondere inzichten in de techniek en mogelijkheden van de SP2000T;

De Astell&Kern A&ultima SP2000T is inmiddels bij onze dealers te vinden voor een adviesprijs van 2.499 euro. Een stevig cadeau voor in de feestmaand, dat geven we toe – maar op basis van bovenstaande lofzangen (meervoud, inderdaad) kun je je daar toch geen buil aan vallen.