Goed nieuws uit Duitsland. Draaitafelfabrikant Clearaudio is geëerd met een van de felbegeerde PLUS X Awards van 2019. De Plus X Award is ’s werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle. Het is een erkenning voor merken die met hun producten vooroplopen op het gebied van kwaliteit en innovatie.

Clearaudio is er trots op een van de eerste ontvangers te zijn van de German Traditional Brand Award. Deze nieuwe prijs is een eerbetoon aan bedrijven die zich gedurende langere termijn blijven inzetten voor traditionele waarden en tegelijkertijd een voortrekkersrol spelen op het gebied van innovatie. Twee zaken die Clearaudio in de voorbije 40 jaar meer dan bewezen heeft. In de eerste plaats natuurlijk met de rijke historie van het merk, maar ook met een aantal spannende nieuwe productontwikkelingen die binnenkort op de markt worden verwachten. Denk bijvoorbeeld aan de gloednieuwe Concept Smart Power 12V en de Accudrive Smart Power 24V, waar we je snel meer over zullen vertellen.

Daarnaast staat het Concept Plus draaitafelpakket en de Concept Plus upgrade op de rol, want de ontwikkeling van die aanwinst in het aanbod is in de allerlaatste fase. Wordt vervolgd!

Clearaudio is een van de meest innovatieve bedrijven op het gebied van vinyl, dus de Plus X Awards hebben het merk al langer op de radar. De in Erlangen gevestigde fabriek is er de laatste decennia altijd in geslaagd om nieuwe geluidsprestaties voor het medium te bereiken. Met de tweedelige “Absolute Phono” werd Clearaudio in 2014 bekroond met een Plus X Award voor deze eerste actieve oplossing voor mc-pickups. Het signaal wordt direct bij de bron versterkt, wat de signaal-ruisverhouding tot 10 decibel verhoogt.