Komkommertijd? No such thing bij Astell & Kern! In mei werden we al overspoeld door nieuws op de beursvloer van High End München, en nu is er voor de maand juli een bijzondere limited edition aangekocht: de A&ultima SP2000T Copper Nickel.

Astell&Kern, wereldleider in premium portable hi-res audio devices, ofwel Digital Audio Players introduceerde de originele uitvoering van de A&ultima afgelopen najaar. Onder luid gejuich van de internationale audiomedia, zoals je onderaan deze pagina terug kunt vinden. Of vooruit, rechtstreeks via dit linkje. Het is dus niet zomaar dat juist deze speler nu een gelimiteerde special edition krijgt: de A&ultima SP2000T Copper Nickel. 

Astell & Kern & Copper Nickel

Astell&Kern streeft ernaar producten te maken die muziek leveren die het hart van mensen raakt, niet alleen hun oren, zo leidt de fabrikant deze speciale uitvoering in. “Om dat doel te bereiken, hebben we niet alleen de meest innovatieve en up-to-date technologie in de SP2000T geïntroduceerd, maar voegen we daar na de kenmerken en de unieke schoonheid van het koper/nikkel-materiaal aan toe om de filosofie en het ontwerp van het model te vervolledigen – in de SP200OT Copper Nickel.”

“Eerdere vlaggenschip modellen die werden vervaardigd met behulp van puur koper werden geprezen door audiofielen omwille van de meest muzikale en organische weergave van het originele geluid en de instrumenten. Met deze limited uitvoering van de SP2000T willen we een stap verder en onze ontwerpfilosofie en klank completeren met een legering van koper en nikkel. Deze wordt ook gebruikt in blaasinstrumenten en staat bekend om het creëren van een diepe, volle klank.” 

De SP2000T Copper Nickel zal slechts in beperkte hoeveelheden worden geproduceerd. ‘Copper Nickel’ is zilver van kleur en straalt een prachtige glans uit die je terugvindt in juwelen en kunstnijverheid, waardoor het ontwerp naadloos naar een hoger niveau wordt gebracht. Niet alleen meer verfijnd, maar het heeft ook een zeer hoge mate van corrosiebestendigheid, een unieke eigenschap van kopernikkel, waardoor het een langdurige schoonheid heeft en tegelijkertijd zeer antibacterieel en bestand tegen vervuiling is. Met een hoge elektrische geleidbaarheid en een lage magnetische afscherming mag je bovendien een ander geluid verwachten dan van de originele aluminium SP2000T.

Techniek en weergave

De limited edition is danwel in een heel fraai en opvallend jasje gestoken, aan de binnenkant vinden we al dezelfde innovaties als in het originele model. 

Dat betekent onder andere: dezelfde ESS ES9068AS Quad-DAC constructie, inclusief Triple Amp-systeem om te schakelen tussen de OP-AMP modus, een TUBE AMP-variant met buizenversterking(!) én een HYBRID AMP-functie waarmee de hoge resolutie van optie 1 en het warme, karakteristieke geluid van de buizen worden gecombineerd; ingebouwde MQA 8x rendering en ondersteuning tot 32-bit/384kHz PCM, 96k SPDIF en DSD1024 bestanden; de gepatenteerde TERATON ALPHA Sound Solution van Astell&Kern om audioweergave te leveren die dicht bij het originele geluid ligt, én hetzelfde fraaie 5-inch full-HD touchscreen met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, 16,7 miljoen kleuren en 441 PPI, wat resulteert in een helder en scherp ontwerp van de gebruikersinterface.

Wil je nog meer weten over deze SP2000T? Lees dan ons eerdere introductiebericht hier, want zoals gezegd zijn de originele uitvoering en deze limited edition verder volledig identiek – inclusief de torenhoge weergavekwaliteiten dus. Over dat laatste kun je desgewenst ook meer lezen, want op deze pagina verzamelden we een aantal reviews van de SP2000T.
Spoiler alert: Best Player Yet!

De Astell&Kern A&ultima SP2000T in exclusieve Copper Nickel Limited Edition uitvoerig is in een zeer beperkte oplage vanaf juli verkrijgbaar bij onze dealers. Adviesprijs 2.899 euro.