We beginnen het nieuwe jaar met fraai nieuws van ons merk Astell&Kern. Het is namelijk al bijzonder te noemen om ‘een’ Headfonia Award te winnen, maar A&K pakt er meteen drie tegelijk bij de jaarlijkse prijzen van het gerenommeerde magazine!

We zetten ze uiteraard graag even op een rijtje.

Headfonia Awards

De Headfonia Awards sluiten traditiegetrouw het jaar af bij de head-fi specialisten van het internationale audio en video platform. Het is dan ook een van de meest geanticipeerde artikelen van het jaar, waar zowel de trouwe lezers als de besproken fabrikant met smart op wachten. De experts delen hun prijzen uit in diverse categorieën, én is er een Readers’ Choice lijst met awards toegekend door de lezers van het platform. A&K scoorde in beide!

Best Portable Player (DAP): Astell&Kern SP3000

De eerste award gaat naar vlaggenschip SP3000.

Uit de review: “Wat een geweldige DAP is de Astell&Kern SP3000! Het is een waar paradepaardje en een technisch hoogstandje. Telkens als je denkt dat het niet beter kan, slaat A&K weer toe. Op technisch vlak en qua gebruikservaring is de SP3000 een stap vooruit ten opzichte van het vorige vlaggenschip, de SP2000, hoewel we die ook nog steeds erg goed vinden.”

“De SP3000 is een dure draagbare speler en biedt niet altijd dezelfde tuningopties als zijn concurrenten, maar hij is erg goed in wat hij doet. Met de SP3000 krijg je een zeer high-end draagbare speler met een uniek ontwerp, perfecte bouwkwaliteit en uitstekende prestaties. De nieuwe UI is veel beter dan voorheen, maar je krijgt natuurlijk geen volledige Android-ervaring. Als we puur naar de geluidskwaliteit kijken, zijn de sleutelwoorden: dynamiek, extensie, precisie, muzikaliteit, betrokkenheid en moeiteloosheid.”

Je vindt alle andere Awards hier (deel 1).

headfonia-sp3000

Best Amplifier – Portable: Astell&Kern PA10

A&K is een DAP-merk purs sang, maar dat je ook voor high-end versterkers bij de Zuid-Koreanen moet zijn, bewijst deze mooie vermelding in deze categorie: Best Amplifier – Portable gaat naar de PA10!

Uit de review: “Is er in 2023 nog plaats voor een draagbare hoofdtelefoonversterker? Voor A&K wel, en de PA10 is een duidelijk statement van het merk. En hoewel ik aanvankelijk sceptisch was – ik ben meer een DAC/Amp-man dan een DAC+Amp – moet ik toegeven dat het merk erin geslaagd is om me van het tegendeel te overtuigen.”

“Natuurlijk is hij beter vervoerbaar dan een echte nomad. Natuurlijk is het een complete hindernis met een smartphone en een DAC, zelfs meer dan een dikke DAC/Amp zoals de Q7 of de H7, maar als je eenmaal je oren/hoofdtelefoon hebt aangesloten en je DAP/DAC hebt gekoppeld, wordt alles onbelangrijk, weggevaagd door de geluidskwaliteit van de versterker.

Een no-brainer, die veel, zo niet álle versterkers overtreft die op het moment van schrijven verkrijgbaar zijn. En dat in deze prijsklasse! Voeg daarbij A&K’s befaamde bouwkwaliteit, uitstekende ergonomie, en een aantal leuke functies zoals de cross-feed selectie, en ja, deze versterker gaat rechtstreeks in mijn lijst van aanbevelingen, en als je op zoek bent naar een TOTL op de goedkope, moet je deze zeker als eerste proberen.”

Je vindt alle andere Awards hier (deel 2).

headfonia-PA10

Readers’ Choice – Best Gear (Portable Player/DAP): Astell&Kern SR35

Zoals gezegd is er ook een lezersselectie, en in de categorie Best Gear mogen bij A&K voor een derde maal de slingers opgehangen worden: de SR35 doet namelijk ook mee!

Uit de review: “Ik heb de AK SR35 nu bijna vier maanden in gebruik en kan met zekerheid zeggen dat het een mooi klinkend product is. Het punt waarop hij me het meest heeft overtuigd is het comfort. Niet alleen is de vorm perfect voor een draagbare audiospeler, maar het laat me ook diep in het streaming konijnenhol duiken. Ik was er nooit zo’n fan van, maar het gemak dat de SR35 met zich meebrengt is me zo goed bevallen dat ik nu op zoek ben naar meer.”

“De A&norma SR35 is een warmere en vloeiender klinkende DAP met een focus op emotionele betrokkenheid, die een band wil opbouwen tussen jou, je muziek en je apparatuur. Voor mij is de SR35 geen DAP voor kritisch luisteren, waarbij je op zoek gaat naar de kleinste details en ontzag krijgt voor de prestaties. Met de SR35 heb je contact met de albums waarnaar je luistert en als je van een zacht en vloeiend geluid houdt, moet de SR35 zeker op je lijstje staan.”

Je vindt alle andere Awards hier (Readers’ Choice selectie).

Headfonia-sr35