Even voorstellen: de ultracompacte A&K SR35, de jongste topper uit Zuid-Korea. Goed voor 20 uur continue weergave, Quad DAC, tweestaps Gain control, vernieuwde interface, én – voor het eerst– de New Generation Amp technologie in een A&norma-model.

A&norma

De A&norma-serie van Astell & Kern is ooit in het leven geroepen om muziek in een draagbaar formaat te verpakken en toch met de allerbeste specs voor eersteklas weergave in zijn prijsklasse te komen. De SR25 MKII, het vorige model in de serie en net deze week in een limited edition Deep Blue uitgekomen (met dubbele opslag!) is daar een goed voorbeeld van. Deze DAP is geliefd bij iedereen van die-hard audioliefhebbers tot consumenten die net beginnen aan hun persoonlijke reis in de wereld van de betere apparatuur, met dank aan een krachtig hifi-geluid via een 4,4-mm gebalanceerde aansluiting. De gloednieuwe A&norma SR35 erft al deze sterke punten, maar past ook nog eens het innovatieve versterkerontwerp toe dat we vinden in de premium lijnen van A&K.

De intense dynamiek van de A&norma-serie wordt op de SR35 gesymboliseerd als het zwaard en het schild van een machtige krijger. De enkele vette lijn aan de zijkant en het oppervlak dat aan de onderkant groter wordt, stellen een strijdzwaard voor, en de subtiel verfijnde volumeregelaar en het holle oppervlak symboliseren een schild. Deze symbolische vormen in het ontwerp staan voor de kracht en unieke eigenschappen van een krijger. Een “A”-patroon op de achterruit creëert een geraffineerd rechthoekig patroon, wat dan weer symbool staat voor het eerste gebruik van Quad DAC architectuur in de A&norma serie.

Ook is er voorzien in nieuwe UI/UX (User Interface en User Experience, ofwel ontwerp/bediening van de software en de nieuwe gebruikerservaring die dat biedt) met verbeterde visuals en gebruiksvriendelijkheid voor een meer meeslepende muziekervaring.

De UI/UX is zo ontworpen dat je snel door muziekcategorieën kunt bladeren en nummers in je muziekbibliotheek sneller kunt ontdekken. Er is een eenvoudige zoekfunctie voor albumillustraties toegevoegd, zodat je tijdens het scrollen het plezier van het bekijken en interageren met albumillustraties kunt herontdekken terwijl je aan het luisteren bent.

De SR35 is uitgerust met Roon Ready en MQA volledige decoderondersteuning om de prestaties van de A&norma-lijn verder te verbeteren.

Een hele mond vol weer, dus even een overzichtje tussendoor:

  • Quad-DAC (Quad/Dual Switching Mode)
  • Nieuwe generatie AMP-technologie
  • 2-staps versterkingsmodus
  • NIEUWE UI/UX – Crimson Thema
  • Dubbele Wi-Fi (2,4 & 5 GHz)
  • 20 uur continue afspeeltijd
  • Ondersteunt tweeweg Bluetooth en LDAC, aptX™-HD
  • Klaar voor Roon (de eerste in de A&norma-serie)
  • Volledige MQA-decoder
  • Slechts 184 gram

ak-sr35-voorkantQuad DAC Mode voor True Hi-Fi Sound

Voor het eerst in de A&norma serie maakt de SR35 gebruik van de CS43198 DAC van Cirrus Logic, in Quad DAC-configuratie. Een zeer goed ontvangen DAC die wordt geprezen om zijn uitstekende ruimtelijk gevoel en resolutie. Voor het audiocircuit is in een nieuw ontwerp voorzien, waarin de unieke technologieën van Astell & Kern samen met de Quad DAC en de gepatenteerde TERATON ALPHA technologie zijn verwerkt voor een verbetering van de dynamiek, het ruimtegevoel, de resolutie en het scheidingsniveau.

TERATON ALPHA, ontwikkeld na eindeloos onderzoek, is Astell&Kern’s unieke technologie om audioweergave te produceren die het originele geluid zo dicht mogelijk benadert door effectieve ruisonderdrukking, efficiënt stroombeheer, onwrikbare versterking en een volledig geconverteerde audio-uitgangsinterface. Als klap op de vuurpijl is de geavanceerde versterkingsschakeling, voorheen alleen gebruikt in de paradepaardjes van A&K, nu ook opgenomen in de SR35. Een Dual/Quad DAC Switching mode wordt aangeboden zodat gebruikers de energie-efficiëntie kunnen aanpassen en verbeteren, waardoor de lange continue afspeeltijd bekend van A&norma nog verder wordt verbeterd.

De SR35 ondersteunt Native DSD256 en PCM weergave tot 32 bit/384 kHz waardoor je onbeperkt en zonder vervorming kunt genieten van echte hifi-weergave.

Nieuwe generatie versterker

De merkfilosofie van Astell&Kern – weigeren om zelfs de kleinste verschillen in geluidskwaliteit over het hoofd te zien – is bij audiofielen bekend dankzij de premium audiospelers die innovatieve circuits en versterkertechnologieën combineren. Ook de SR35 is uitgerust met de nieuwe generatie AMP-technologie die werd toegepast op de A&ultima-lijn, zodat A&norma-gebruikers ook kunnen genieten van het hoogste geluidsniveau van de A&ultima-lijn met deze exclusieve eigen technologie.

De nieuwe generatie AMP-technologie die is toegepast op de SR35 is het unieke versterkerontwerp van A&K dat de ruisonderdrukking bij een hoog vermogen effectief verbetert. Dankzij deze nieuwe technologie bevat de SR35 hetzelfde versterkerontwerp als de nieuwste A&ultima- en A&futura-producten, waardoor hij effectief premium audio levert. Bovendien, om betrouwbaar verschillende impedantie uitgangsbronnen te bedienen, is de stroomverwerkingscapaciteit aan het uitgangsuiteinde verhoogd om de prestaties van verschillende apparaten te maximaliseren met één SR35.

De Astell & Kern A&norma SR35 is per direct verkrijgbaar bij onze dealers en heeft een prijskaartje van 899 euro. Optioneel is voorzien in een fraaie nieuwe case gemaakt door

Synt3, een polyurethaanproducent van wereldklasse uit Milaan. Synt3’s uitstekende gevoel voor design is altijd in de voorhoede van de industrie, en dat is deze keer niet anders: de zachte en duurzame LASKINA® polyurethaan stof gemaakt voor de SR35 geeft bescherming tegen schokken en krassen en biedt tegelijkertijd uitstekende grip en een stijlvolle look.

ak-sr-35-foto-vier