Novus is de naam van de tweede samenwerking tussen Astell&Kern en IEM-fabrikant Empire Ears, na de introductie van de bijzondere Odyssey in-ears in het najaar van 2022.

Astell&Kern daagt altijd de mogelijkheden van oneindig geluid uit en streeft naar het zuiverst denkbare geluid.  Empire Ears is een compromisloze en prestigieuze fabrikant van IEM’s die innovatief design combineren met de nieuwste technologie. Onze twee erfenissen zijn het bewijs dat aandacht voor detail en visionaire innovatie leiden tot een prachtig ontwerp. Samen hebben Astell&Kern en Empire Ears eerst Odyssey gecreëerd en nu NOVUS.

novus-akKenmerken van NOVUS zijn onder andere:

  • 13 drivers, Quadbrid, Dubbele geleiding
  • Dubbele W9+ Drivers – Legendarische, ongeëvenaarde basweergave wordt mogelijk gemaakt door speciaal gebouwde W9+ subwoofers van Empire Ears.
  • Vijf gebalanceerde armatuurdrivers met één Sonion-driver en vier gepatenteerde NOVA-drivers van Knowles
  • Vier elektrostatische drivers van Sonion
  • Dubbele botgeleiders van Sonion

NOVUS heeft een 6061-T6 aluminium behuizing afgewerkt met Diamond Like Carbon (DLC) met 24K Wet Gold-platen en saffierglas. De audiokabel is een op maat gemaakte vieraderige hybride koper-, goud- en zilverkabel met 23,7AWG Litz Type 4S kabelstructuur versterkt met zwarte macromoleculaire vezel en afgesloten met een 4,4 mm gebalanceerde aansluiting is inbegrepen.

Novus wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd door Empire Ears onder de merknaam Astell&Kern en zal exclusief te koop zijn bij geautoriseerde A&K dealers vanaf mei 2024. Op CanJam NYC, de head-fi beurs in New York op 9 en 10 maart, zullen zowel de Novus als de A&K SP3000T voor het eerst te bewonderen zijn.