We schreven afgelopen maand over de gloednieuwe A&ultima SP3000, het absolute vlaggenschip van Astell & Kern. Met zo’n introductie kun je wel even op je lauweren rusten, zou je wellicht denken. Daar kijken ze bij A&K iets anders naar. Daarom presenteren ze in het najaar nóg een topmodel, namelijk de Odyssey. Eigenlijk heel logisch, want de Odyssey gaat niet in je broekzak, maar in je oren. Een prima partner voor de SP3000 dus!

A&K & Empire Ears

Astell & Kern heeft een tweede vlaggenschip ontwikkeld, deze in samenwerking met de audio engineers van Empire Ears. Dat is niet het eerste partnership voor de Zuid-Koreanen, want eerder werden onder meer al Jerry Harvey en Campfire Audio ingeschakeld voor de ontwikkeling van nieuwe audioproducten. Dat leverde steevast een onderscheidende in-ear hoofdtelefoon met unieke techniek op. A&K wil die traditie voortzetten met nieuwste samenwerking, deze keer met het merk Empire Ears dat verantwoordelijk is voor de innovatiefste audiosnufjes. Zo hebben de A&K Odyssey in-ears maar liefst tien drivers aan boord pér oortje, maar dat is bepaald niet het enige waar het jongste model op kan bogen.

De Odyssey beschikt daarnaast bijvoorbeeld ook over een gepatenteerd Quadbrid-systeem dat bestaat uit dubbele W9+ subwoofers, vijf gebalanceerde armatuurdrivers, dubbele elektrostatica en een W10 Bone Conductor-driver. Het zevenweg synX cross-over netwerk en de EIVEC MKII Engine harmoniseren alle tien drivers van het Quadbrid-systeem en zorgen voor een perfecte coherentie en timing in het voor een in-ear hoofdtelefoon opmerkelijke grote frequentiebereik dat loopt van 5 Hz tot 100 kHz. De meegeleverde kabel is van topkwaliteit en afneembaar.

A&K Odyssey: techniek in vogelvlucht

De Odyssey beschikt over vier van de nieuwste en meest geavanceerde IEM-drivertechnologieën die beschikbaar zijn, als volgt: 

  • dubbele W9+ drivers: ongeëvenaarde laagweergave wordt mogelijk gemaakt door de speciaal gebouwde W9+ subwoofers van Empire Ears;
  • vijf gebalanceerde armatuurdrivers: op maat gespecificeerde Knowles en Sonion gebalanceerde armaturen zijn geplaatst voor de reproductie van middentonen;
  • dubbele elektrostatische tweeters: vervormingsvrije, bliksemsnelle transiënte respons en hyper treble-extensie van Sonion elektrostatische drivers zorgen volgens A&K voor een ongeëvenaarde transparantie
  • W10-Bone Conduction Ultra driver: deze drivers dragen geluid over via botgeleiding.

De Astell & Kern Odyssey wordt geleverd met een Effect Audio Ares II-kabel met een gepatenteerde 26 AWG UPOCC Litz-koper met meerdere maten en Ultra FlexiTM-isolatie voor maximale signaaloverdracht, prestaties en ergonomie. Elke Ares II is voorzien van een ultra-premium 4.4 Pentaconn-connector.

De Odyssey heeft een adviesprijs van net geen 4.000 euro en helaas vooralsnog niet in Nederland verkrijgbaar.