Astell&Kern heeft de eigen AMP-technologie onderzocht en doorontwikkeld om het pure originele geluid van audio nu ook mobiel te kunnen leveren: de AK PA10 is de eerste AK-AMP gebaseerd op Astell&Kern’s know-how in AMP circuit design technologie, biedt het natuurlijke en ruimtelijke analoge geluid van een klasse A-versterker, én is voorzien van de allerlaatste versie van A&K’s Teraton Alpha technologie.

Astell&Kern AK PA10

Stel, je hebt al een fantastische hoofdtelefoon of een zeer degelijke set in-ears – van Astell&Kern zelf, bijvoorbeeld –, maar je smartphone kan eigenlijk niet genoeg vermogen leveren om ‘m fatsoenlijk aan te sturen. Wat op zich logisch is, want de Apples, Samsungs en Huaweis van de wereld zetten eerder in op snelheid, gebruiksgemak en een sterke camera dan op versterkervermogen. Maar dan heb je wel een toegewijde versterker nodig om je favoriete muziek aan te kunnen sturen op een niveau die met je headfi overeenkomt. 

Gelukkig is daar Astell&Kern (weer). De nieuwe Astell&Kern PA10 is een klasse A-versterker in zakformaat die zelfs sommige topklasse draagbare mediaspelers overtreft. De PA10 doet dat door gebruik te maken van A&K’s eigen, op maat gemaakte Teraton Alpha audio processing, zodat je een natuurlijk, ruimtelijk en vervormingsvrij analoog geluid hebt, ongeacht welk paar koptelefoons je erop aansluit. 

Zuiver vermogen

Teraton Alpha is ontworpen om audioweergave te produceren die het originele geluid zo dicht mogelijk benadert door middel van effectieve ruisonderdrukking, efficiënt stroombeheer en onwrikbare versterking, en een volledig geconverteerde audio-uitgangsinterface. Goede hoofdtelefoonversterkers genereren een ware en zuivere geluidsweergave, wanneer niet alleen een stabiele output wordt gerealiseerd, maar ook elk onderdeel van stroom, ruis, signaalovergang, circuitstructuren, enz. zorgvuldig is ontworpen en geïmplementeerd. De AK PA10 is klein genoeg om draagbaar te zijn, maar werkt naadloos samen met een grote verscheidenheid aan hoofdtelefoons en in-ears. 

Qua aansluitingen is er namelijk voorzien in een paar 3,5mm poorten voor input en output, samen met een paar 4,4mm poorten die gebalanceerd geluid kunnen leveren voor compatibele hoofdtelefoons. Crossfeed wordt puur door het ingebouwde circuit afgehandeld, in plaats van door softwaretrucjes, dus het geluid zou er niet onder moeten lijden. De analoge versterker kan ook audio met lage en hoge versterking leveren, zonder ongewenste signaalruis aan de mix toe te voegen.

Design
Door het jasje van de PA10 is ook deze mobiele klasse A-versterker direct herkenbaar als Astell&Kern-model. De speler is namelijk uitgedost in de kenmerkende styling van A&K, met een aluminium constructie en hoekige behuizing die nauw aansluit bij de reeks high-end draagbare mediaspelers van het bedrijf. Dankzij zijn 325 gram schoon aan de haak is de PA10 aanzienlijk draagbaarder dan een desktopversterker, en met de stevige draaiknop aan de bovenkant heb je een fijne grip op het volume van je deuntjes. 

De 4200mAh accu van de PA10 is goed voor zo’n 12 uur onafgebroken muziekweergave, terwijl je de batterij in ongeveer een uurtje via USB-C weer volledig op kunt laden.

De Astell&Kern AK PA10 is per direct leverbaar voor een adviesprijs van € 629,= euro.