Devialet en de Parijse opera, het is een gouden huwelijk. Goed, de Opéra de Paris – dat sinds 1994 officieel Opéra national de Paris heet – is opgericht in 1669 en Devialet pas in 2007, maar age is just a number… Het oudste en voornaamste opera- en balletgezelschap van Frankrijk, dat faam kreeg onder leiding van componist Jean-Baptiste Lully, heeft in die 15 jaar al enkele malen haar naam gekoppeld aan Devialet – en dan specifiek aan de meest uitzonderlijke producten van de audiofabrikant.

Dat begon met de Phantom Gold in een exclusieve Opéra de Paris-uitvoering. Natuurlijk, het is smaak, en persoonlijke voorkeur, zoals altijd. Maar het gaat heus wat verder dan ‘even wat bladgoud op de zijkant plakken’. Het is pure klasse met een vleugje vintage. Handgemaakt, handgetekend, handgeplaatst door de ‘masters’ van Atelier Gohard Paris. Geen wonder dus, dat daarna ook de kleinere Phantom Reactor dezelfde behandeling heeft gekregen. En wie vervolgens het bericht rond de introductie van de Devialet Mania afgelopen maand goed gelezen heeft, weet dat die draagbare high-fidelity speaker óók in een exclusief Opéra-jasje is gestoken. En nu? Nu is de Devialet Dione aan de beurt!

Devialet Dione Opéra de Paris

De Devialet Dione is, ook in zijn standaarduitvoering, een van de duurste soundbars die je kunt kopen. Die moet dus echt een topprestatie neerleggen. En dat is gelukkig ook echt het geval, getuige deze vijf-sterren-review én het feit dat de soundbar er met een vermaarde EISA Award vandoor ging eerder dit jaar. De Dione levert niet alleen een machtig en groots surroundbeeld, er is ook veel detail en helderheid, met de beruchte kracht van Devialet.

Zocht u nog een opvallend cadeau voor de feestdagen? Die absurd krachtige Devialet Dione soundbar is er nu ook in een Opéra de Paris-uitvoering. Want het mooiste geschenk, dat is toch een ‘melodische betovering’ zoals alleen Devialet dat kan? In samenwerking ontketenen de Franse muziekliefhebbers de magie van de feestdagen met een ongerept pièce de résistance om het jaar met een echt statement af te kunnen sluiten.

De Devialet Dione Opéra de Paris is per vandaag verkrijgbaar met €2700,=