Devialet heeft met de Devialet Mania zijn eerste draagbare luidspreker uitgebracht. “Devialet Mania luidt een vrijere benadering van geluid in: spontaner, meer aanpasbaar, meer observerend dan ooit,” aldus de Fransen. Dankzij de adaptieve cross-stereo biedt de Devialet Mania een geluidsbeeld dat zich aanpast aan elke fysieke ruimte, waardoor een uitgebreid 360° stereogeluid ontstaat. “Start uw favoriete muziek en voel de emotionele indruk die het achterlaat op u en de mensen om u heen!”

Draagbare Devialet

Wacht eens, ‘eerste draagbare luidspreker’? Dat is dan op twee manieren een verrassing, want het is niet alleen een prachtig nieuw product van de Fransen, maar het zet ons ook voor de vraag: ‘is de Devialet Phantom II niet draagbaar dan?’ Het antwoord is eenvoudig. Ja, de fantastische Phantom Reactor is een vrij draagbare speaker, maar die is natuurlijk niet als mobiele oplossing bedoeld. Je zet ‘m in je woonkamer, werkkamer of luisterkamer en haalt ‘m nooit meer weg. De Devialet Mania daarentegen, die bovendien ook echt nog een maatje kleiner (en dus mobieler) is, is wel degelijk als mobiele speaker bedoeld.
Dankzij de dubbele streamingmogelijkheden van de Devialet Mania heb je naast wifi-verbinding daarom ook de keuze voor bluetooth. Binnen maak je verbinding via wifi om Spotify Connect en AirPlay 2 (voor Apple-gebruikers) te gebruiken. En als je de Devialet Mania mee naar buiten neemt, wordt bluetooth automatisch geactiveerd.

Power on the go

De weergave van de uiteraard weer lekker krachtige Devialet komt voor rekening van een viertal fullrange drivers en een tweetal woofers. Elke woofer wordt aangestuurd door een versterker van 38 Watt en elke driver heeft 25 Watt achter zich staan. Alle versterkers werken in klasse D. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 30 Hz tot 20 kHz met een maximale geluidsdruk (SPL) van 95 dB. Het resultaat is een helder en schoon geluid.
De Mania is geschikt voor gebruik in de open lucht. Hij is spatwaterdicht volgens de IPX4-norm. Speelduur op een volle batterij is zo’n 10 uur. Optioneel kan Devialet een cirkelvormig oplaadstation leveren genaamd Mania Station.

Uitvoering en prijzen

De koper kan kiezen uit een zwarte en grijze uitvoering. Deze twee standaarduitvoeringen kosten 790 euro en zijn per direct bij onze dealers verkrijgbaar. Daarnaast is er een speciale uitvoering, de Opéra de Paris, die voor bijna 1.000 euro van eigenaar wisselt.


Alle uitvoeringen komen met een USB-C power cable, een boekje met tekst en uitleg en een fraaie speaker bag. Het oplaadstation ‘Mania Station’ tot slot, die je bij de Opéra de Paris wél standaard krijgt, kost 79 euro. Je kunt het draadloze dock aansluiten met de meegeleverde kabel en voeding, je luidspreker erop plaatsen om op te laden en tegelijkertijd te blijven luisteren.