In het najaar organiseerden we samen met het team van Sound Kitchen in Rotterdam een dag vol luistersessies in de unieke Phantom Home Cinema van de high-end speciaalzaak. We nodigden lezers uit om onder het genot van een hapje en een drankje zelf eens te beleven hoe bijzonder een thuisbios van Devialet kan zijn, met demonstraties van zowel de volledige surround opstelling met Devialet Phantoms, als indrukken van de Devialet Dione Soundbar. Op de koop toe ging er ook nog een gelukkige bezoeker met een setje Devialet Gemini II high-end in-ears aan de haal. Die winnaar? Dat was Gideon, die we bij dezen graag nog even opzochten voor zijn oordeel van de Gemini nu we enkele maanden verder zijn. Daarnaast spraken we ook Willem de Wal, want parallel aan de actie bij Sound Kitchen hadden we samen met Progwereld een tweede winactie rond de Gemini II. Een (tw)interview dus! Wel zo toepasselijk, gezien de naam van deze high-end in-ears van Devialet. 

Eerste indrukken

“Nadat ik bekomen was van mijn geluksvogelgevoel, werd ik daags erna daadwerkelijk verrast dat het toch allemaal echt waar was”, aldus Willem. Bij het openen van het luxe doosje viel mijn mond vervolgens letterlijk open van verbazing – zo netjes en degelijk waren ze verpakt. Je kon duidelijk zien dat dit ‘oortjes’ uit het duurdere segment zijn!”

Ook Gideon was erg te spreken over zijn verrassing, in zijn geval tijdens het bezoek aan Sound Kitchen, maar eveneens nog meer over het gewonnen product zelf. “De algehele uitstraling is van hoge kwaliteit, zowel voor het oog als het materiaal in je handen.”

Details

“Aansluiten via de app ging vervolgens probleemloos en snel op mijn iPhone. Het heldere en volle geluid was een genot om mee kennis te maken. Uitnodigend naar meer verschillende soorten muziek om te testen!”

Willem vult aan: “De eerste keer dat ik de oortjes indeed nadat ze waren opgeladen, was ik verbaasd over het heldere en gedetailleerde geluid. Mijn favoriete muziek die ik eerder via mijn DALI luidsprekers beluisterde, kwam qua geluid net zo kwalitatief uit de in-ears. Bij sommige nummers hoorde ik zelfs steeds weer nieuwe details!” 

“Zoals ik al zei had Devialet de in-ears mooi verpakt in een mooi doosje. Ik kon ook direct zien dat het laadstation van een oerdegelijke kwaliteit is – en tegelijk ook een plek waar je ze veilig kunt opbergen zonder dat ze beschadigd kunnen raken. Daarbij is het natuurlijk heel fijn dat deze oortjes worden geleverd met vier verschillende formaten eartips waarmee je het juiste formaat voor je oren kunt kiezen voor optimaal draaggemak.”

gemini-II-blackDagelijks gebruik

Gideon: “Mooi compact en goed uitziend en aanvoelend doosje/laadstation, die past gemakkelijk in jas of tas. Zelf ben ik geen ‘veelgebruiker’ en had ik slechts mijn standaard iPhone oordopjes nog met kabel. Het voordeel is dat ze eenvoudig in je oor hangen. Bij de Gemini moest ik even uitvinden hoe ik ze het best passend kon maken zonder zelf te weten hoe strak of los het moet zitten.” De audiokwaliteit als je eenmaal de pasvorm gevonden hebt, noemt hij ‘mooi helder en vol – zonder dat de bassen overheersen’. 

Willem: “Thuis beluister ik muziek via mijn audioinstallatie, bestaande uit een Pioneer receiver VSX-AX4AS met DALI Icon 7 luidsprekers waar ik erg tevreden over ben. De meeste muziek beluister ik via streaming, hoofdzakelijk FLAC bestanden. Mijn muzieksmaak is vrij divers; ik luister veel singer/songwriter, folkrock zoals de oude Fairport Convention, The Lilac Time, Symphonische Rock, zoals de oude Genesis met Peter Gabriel op zang en Pink Floyd uiteraard en country psychedelische rock zoals The Rose City band.”

“Nu ik deze in-ears heb, hoor ik thuis op de set of onderweg met deze oortjes weinig verschil – eerder meer overeenkomsten, zoals het heldere geluid waarbij je elk detail heel goed kunt horen. Ook de klank van de diverse instrumenten komt op een hele fijne manier over. Als ik nu op pad ga, beluister ik ongeveer dezefde kwaliteit als thuis!”

Aanrader?

Of de heren de Gemini II aan zouden raden aan anderen? “Ik kan ze zeker aanbevelen voor personen die goede in-ears overwegen”, zegt Gideon. De prijs is aan de hoge kant, maar zeker wanneer je geregeld luistert reken ik dat altijd terug naar het gebruik en dan is [die prijs] echt te verwaarlozen voor het fraaie geluid dat je krijgt.”

Willem: “Voor de dagelijkse muziekbeleving buiten de set thuis ben ik er echt heel erg op vooruit gegaan. Deze oortjes maken wat mij betreft wel degelijk het verschil in luisterplezier voor de prijs. Het is wat ik al zei: het heldere geluid waarbij vooral de zuivere klank van de instrumenten het verschil maakt. Heel fijn om dit bij mijn treinreizen mee te mogen maken.”

Desgevraagd op de 1-5 sterrenschaal sluit Gideon af: “Ik wil Devialet Gemini II met een gerust gevoel een score van 4.8 te geven!” Ook over zijn Devialet-ervaring bij Sound Kitchen is hij overigens erg te spreken. “Een warm en vriendelijk welkom; ik werd met enthousiasme ontvangen. De ruimte van Devialet was echt een mooie kijk- en luisterkamer, het beeld en geluid komt daar met volle overtuiging bij je binnen. Het toeval wilde bovendien dat een andere bezoeker die zaterdagmiddag ongeveer dezelfde muzieksmaak had als ik, dus we konden samen genieten van alles van Paul Simon tot Sonny Rollins. Ik kom er zeker nog eens terug voor een kopje koffie met wat lekkers erbij.”

women-with-gemini