De reviews van de A&norma SR35 van Astell&Kern beginnen langzamerhand binnen te komen. Vandaag: een review van ecoustics. Dit is een preview, de hele recensie lees je hier.

“Is the Astell&Kern SR35 the best DAP for commuters and business travelers? Battery performance, a fresh new UI, and surprisingly high-end sound quality make it the one to beat.”

Hebben consumenten echt een DAP nodig in 2023? Dat lijkt misschien een nogal pessimistische manier om een ​​review van de Astell&Kern SR35 te beginnen, maar het is ook een eerlijke vraag. 99% van de consumenten is perfect tevreden met het gebruik van hun smartphone om digitale muziek te streamen, en als dat is hoe ze het doen, zal niets wat ik schrijf over de SR35 hen van gedachten veranderen.

Dat is jammer, want DAPs vervullen tegenwoordig meerdere functies als het gaat om hi-fi weergave, en dat omvat hun vermogen om hi-res muziek draadloos te streamen naar een breed scala aan hoofdtelefoons. Ze kunnen ook dienen als uw digitale hub thuis of onderweg. Interesseert u zich in multiroom-audio? Of wat dacht u van buiten luisteren in de achtertuin terwijl u uw werkmails bijwerkt of telefoongesprekken voert?

De markt voor DAPs is eigenlijk uitgebreid in 2023 met high-end opties van Cayin, FiiO, Sony, Hiby, Shanling, Lotoo, Luxury & Precision en iBasso.

Maar elke serieuze discussie over DAPs moet beginnen met Astell&Kern, dat dit jaar zijn 10-jarig jubileum viert. De Koreaanse fabrikant van high-end apparatuur is opgericht door iRiver (dat nu Dreamus heet), en veel consumenten zullen zich herinneren dat zij destijds een van de eerste en meest competitieve alternatieven voor de Apple iPod boden.

Sony en Astell&Kern hebben de high-end DAP gecreëerd op het moment dat de Head-Fi-revolutie zijn weg begon te vinden en zijn al meer dan een decennium belangrijke spelers.

A&K biedt een behoorlijk breed scala aan DAPs, waaronder de A&ultima, A&futura, KANN en instapmodel A&norma serie.

Astell&Kern heeft niet met elk product in het afgelopen decennium een Stanley Cup-winnend doelpunt gescoord, maar de meeste mensen binnen de Head-Fi-gemeenschap (waar er een miljoen meningen zijn over alles… klinkt bekend) zouden het erover eens zijn dat het merk state-of-the-art spelers heeft geïntroduceerd die zijn concurrentie dwongen om iets vergelijkbaars of superieurs te ontwikkelen – en dat is niet altijd gemakkelijk geweest om te bereiken.

Lees meer.

SR35-achterkant