Astell&Kern is deze week uiteraard op High End München te vinden, dé internationale show die op geen enkele kalender van audiofielen en muziekliefhebbers mag ontbreken. Het merk gebruikt de spotlight van de beurs om onder andere een vlaggenschip A&Ultima mobiele speler te presenteren en introduceert bovendien een dedicated versterker voor de SP1000, het huidige topmodel uit de lijn van mobiele high-end spelers.

De A&Ultima SP2000 is voorzien van twee AK4499EQ dac’s, het vlaggenschip van de Asahi Kasei d/a-converters, en is de allereerste A&K-speler die aparte, onafhankelijke audiokanalen gebruikt tussen de ongebalanceerde en gebalanceerde uitgangen.

Astell&Kern A&ultima SP2000

Het ontwerp van de jongste A&ultima-model, die in de line-up boven de SP1000 wordt geplaatst, biedt aanzienlijk meer vermogen, met 6Vrms voor gebalanceerde output en 3Vrms voor ongebalanceerde output. De SP2000 ondersteunt tot 32-bit/768KHz bit-to-bit weergave van hoge resolutie PCM-audio en native weergave van DSD tot DSD512. Het apparaat beschikt ook over een Octa-Core CPU, een 5-inch touchscreen, 512GB intern geheugen (het dubbele van de vorige Astell&Kern spelers), MQA-ondersteuning en dual-band Wi-Fi met een stereo-antenne voor verbeterde netwerkprestaties bij het streamen van muziek. De MQA-certificering is nog in afwachting van de laatste tests, maar de verwachting is dat de software gestroomlijnd is als de A&Ultima SP2000 in de juli op de markt verschijnt.

Het nieuwe A&Ultima topmodel zal beschikbaar zijn in roestvrijstalen en koperen behuizingen met een uniek en direct als Astell&Kern herkenbaar design.

Astell&Kern SP1000 AMP

De internationale beursvloer in München wordt door A&K ook benut voor de presentatie van een nieuwe versterkermodule voor de SP1000. De A&K SP1000 AMP levert een hoge gain gebalanceerde 10 Vrms en een ongebalanceerde 6,2 Vrms, waardoor meer vermogen wordt geleverd voor de veeleisende hoofdtelefoon.

De SP1000 AMP is te docken met de SP1000 voor een combinatie uit één stuk voor opladen en volumeregeling, zonder extra kabels en regelaars. De 3.700mA batterij moet een continue weergave van zo’n 9 uur mogelijk maken. De SP1000 AMP zal eveneens in juli op de markt verschijnen voor een prijskaartje van X.XXX euro.

Astell&Kern AKT9iE high-end in-ears
Tot slot zal A&K deze week ook een nieuw paar high-end in-ears onthullen. De AKT9iE zijn een update van de succesvolle AKT8iE, waarmee het merk de samenwerking met Beyerdynamic verstevigt. De AKT9iE is geoptimaliseerd voor gebruik met de mobiele muziekspelers van A&K zelf, maar is uiteraard ook geschikt voor DAP’s van andere merken.

De AKT9iE is voorzien van een nieuw ontworpen akoestische ventilatiepoort en filter die worden gebruikt om de bas aan te vullen en veel soepelere muzikale hoogtes te leveren. Een zuiver zilveren en OCC hybride kabel met een lage elektrische weerstand combineert dynamiek en helderheid voor een vloeiend en comfortabel geluid.